Ümraniyespor lige veda etti, Ankaragücü Mete Kalkavan’a kızdı

Ümraniyespor, kendi sahasında Ankaragücü'ne 2-1 yenildi ve Süper Lig'den düşmesi kesinleşti. Nizami bir golü iptal eden hakem Mete Kalkavan ise Ankaragücü'nün hedefindeydi.

Spor 22 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Mete Kalkavan'ın hatalı düdüğü Ankaragücü'nün bir golünün iptal edilmesine neden oldu.

Alt sıraları yakından ilgilendiren Ümraniyespor- Ankaragücü karşılaşması deplasman takımının galibiyetiyle bitti. Başkent ekibi 18. dakikada bir duran topta Kevin Malcuit’in kafa vuruşuyla öne geçti. Ümraniyesporlu Onur Ayık’ın yerde kaldığı pozisyonda hakem Mete Kalkavan ‘devam’ derken VAR devreye girdi. Verilen penaltıyı 25’te Umut Nayir kullandı ve beraberliği sağladı. Ankaragücü 71’de tekrar öne geçti. Sowe’un kafa vuruşu kaleci Berke Özer çıkarmayı başardı. Dönen topta yapılan pasla ceza alanında topla buluşan Milson, güzel bur vuruşla ağları havalandırdı. Karşılaşma bu skorla biterken Ümraniyespor’un bitime 3 hafta kala Süper Lig’den düşmesi kesinleşti.

Orta Hugh Dallas, gol Lale Orta! Skandal böyle kapanmazOrta Hugh Dallas, gol Lale Orta! Skandal böyle kapanmaz

Kalkavan’ın skandal kararı: Gol güme gitti

Ümraniyespor – Ankaragücü karşılaşmasına damga vuran an ise 29. dakikada yaşandı. Ankaragücü Milson’un ortaladığı top Mustafa Eser’e çarptı ve Dokanovic’in önüne düştü. Dokanovic topu boşkaleye atıp gol sevinci yaşarken hakem Mete Kalkavan, penaltı verdiği gerekçesiyle golü vermedi. VAR’dan gelen uyarıyla ekran başına giden Kalkavan, topun Mustafa Er’in eline değil omusuna çarptığı gerekçesiyle verdiği penaltı kararını geri aldı. Top hava atışıyla başladı. Normalde hakemin penaltı düdüğü çalmadan önce beklemesi ve golü vermesi gerekirken Kalkavan’ın iptal kararı Ankaragücü oyuncularını isyan ettirdi.

Neslihan Muratdağı sahada, gol kralı sahnedeNeslihan Muratdağı sahada, gol kralı sahnede

Başkent ekibi Mete Kalkavan’ın bu kararına sosyal medya hesabından jet hızıyla bir tepki gösterdi. Sarı lacivertli kulübün paylaşımında “Rezalet!!!” ifadesiyle birlikte siyah bir görsel paylaşıldı. ilk yarısı 1-1 sona ererken, Ankaragücü’nden bir açıklama daha geldi ve “İlk yarı sonucu | Mete Kalkavan 1 – 1 MKE Ankaragücü’müz” paylaşımı yapıldı. Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hafta içi Mete Kalkavan’ın karşılaşmaya atanmasına tepki göstermiş ve şunları söylemişti: “Mete Kalkavan’ın Ankaragücü’nün yönettiği her maçında bizim mağduriyetimiz maalesef ki elimde delilleriyle beraber had safhada. Umarım ki maçta böyle bir zafiyet göstermez. Daha dikkatli olur.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.