Adalet Partisi lideri ‘Ata İttifakı dağıldı’ dedi, Kılıçdaroğlu’na desteğini yineledi

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Partisi’nin Genel Başkanı Vecdet Öz ile görüştü. Öz, partisinin Kılıçdaroğlu'na destek kararını yineledi ve “Ata İttifakı maçın ilk yarısında görevini yaptı. Biz çalışmasaydık Erdoğan birinci turda cumhurbaşkanı idi” dedi.

Gündem 23 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasıyla gözler Ata İttifakı adayı Sinan Oğan ve ittifakı oluşturan partilere çevrildi. Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Adalet Partisi Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Ziyaret sonrası ikili ortak açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu’na desteğini önceki gün açıklayan Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, Kılıçdaroğlu’nun ziyaretinden sonra yaptığı açıklamada desteğini yineledi.

Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlar malum. Bir var olma ve yok olma mücadelesi veriyoruz. Türkiye aydınlığa çıkacak ya da karanlığa sürüklenecek. Kavgadan, kamplaşmadan ayrılan, kucaklaşan bir Türkiye hepimizin temel hedefi. Bu seçim ötesinde bir referanduma dönüştü. Daha önceki anayasa referandumun Türkiye’yi nereye getirdiğini hepimiz biliyoruz. O sistem Türkiye’ye büyük felaketler getirdi. Bu yapının, sistemin değişmesi lazım. Düşünce özgürlüğünün, yargı bağımsızlığının gelmesi lazım. Bunun için yola çıktık. 28’inde bütün vatanseverleri sandığa bekliyorum. Gelin, oylarınızı kullanın. Türkiye’nin kaderini değiştirelim. Güzel bir Türkiye’yi hep beraber inşa edelim” dedi.

Özdağ'ın dört sorusuna Kılıçdaroğlu ne dedi? 10Haber yanıtlara ulaştıÖzdağ’ın dört sorusuna Kılıçdaroğlu ne dedi? 10Haber yanıtlara ulaştı

Kılıçdaroğlu’na destek kararı oy birliği ile çıktı

Vecdet Öz ise, Zafer Patisi ile kurdukları Ata İttifakı’nı hatırlatarak, “Ata İttifakı maçın ilk yarısında görevini yaptı. Atatürk çizgisinde bir hareketti. Bunun mimarı Ümit Özdağ ve ikimizdik. İsim babası da bendim. Sinan Oğan Bey’i cumhurbaşkanı adayı olarak birlikte teklif ettik, yüzde 5’te kaldı. Partilerimiz de baraj altı kaldı. Demokrasinin devam etmesi için biz de kararımızı verdik. Kılıçdaroğlu’nun şahsına destek kararı çıktı. Bu karar oy birliği ile çıktı. Biz çalışmasaydık Erdoğan birinci turda Cumhurbaşkanı idi. Biz, müdafaa-i hukuk hareketiyiz. Bizler Atatürkçü ve Türk milliyetçisiyiz. Bu ülkeyi ‘Keşke Yunan kazansaydı’ diyenlere asla teslim etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bu görüşmeden saatler sonra Ata İttifakı’nın birinci turdaki adayı Sinan Oğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a desteğini açıkladı. İttifakta bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise, açıklamanın Zafer Partisi’ni bağlamadığını duyurdu.

Ata İttifakı'nda kritik gün: Her parti kendi kararını verecekAta İttifakı’nda kritik gün: Her parti kendi kararını verecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.