Fransa Açık’ta Andy Murray de yok

Britanyalı tenisçi Andy Murray, teniste sezonun dört büyük turnuvasından biri olan Fransa Açık’ta yer almayacak.

Spor 23 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Andy Murray'den Roland Garros kararı.

Tenis dünyasının önemli isimlerinden Andy Murray, Fransa Açık’a katılmayacak yıldızlar kervanına katıldı. 36 yaşındaki tenisçi, 2017’den beri yalnızca bir kez katıldığı Rolan Garros’yu bu sene de es geçecek. Murray, çim kort sezonuna hazırlanmak ve Wimbledon’a öncelik vermek adına Fransa Açık’a katılmayacak.

Simona Halep yanabilir! Doping iddiasıSimona Halep yanabilir! Doping iddiası

28 Mayıs – 11 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek turnuvaya katılmayacağı belli olan isim, Roma, Madrid ve Monte Carlo’daki toprak kort turnuvalarına erken veda etmişti. Murray, 2016’da final oynadığı turnuvada Novak Djokovic’e kaybetmiş, bir sene sonra yarı finalde Stan Wawrinka’ya boyun eğmişti. Andy, 4-11 Haziran tarihleri arasında Surbiton Kupası ile başlayacak olan çim kort sezonu için kendini hazırlayacak. Murray ay başında yaptığı açıklamada şunları söylemişti: “Kariyerimin bu aşamasında bazı şeylere öncelik vermem lazım. Vücuduma güveniyorum ama Wimbledon’da uzun yol alabilme şansım daha fazla.”

Yaprak dökümü

Andy Murray, turnuvadan çekilen ilk yıldız değil. Geçtiğimiz günlerde toprağın kralı olarak nitelendirilen 14 kez Roland Garros kazananı efsane isim Rafael Nadal da kalça sakatlığı nedeniyle turnuvadan çekilmişti. Öte yandan Avustralyalı tenisçi Nick Kyrgios ve İtalyan Matteo Berettini de çekildiklerini duyurmuşlardı.

Toprak ağası Nadal, Fransa Açık’ta yok! Veda sinyaliToprak ağası Nadal, Fransa Açık’ta yok! Veda sinyali

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.