PGA’in efendisi Brooke Koepka!

Golfte sezonun ikinci majör turnuvası PGA Şampiyonası’nda zafer Brooke Koepka’nın oldu. Koepka, son 6 senedeki 3. PGA Şampiyonası zaferine uzandı.

Spor 23 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Koepka, 5. majör, 3. PGA şampiyonluğuna uzandı.

New York eyaletindeki Oak Hill’de gerçekleştirilen PGA Şampiyonası’nda mutlu sona uzanan isim Brooke Koepka oldu. Koepka, turnuvayı parın 9 vuruş altında tamamladı ve parın 7 vuruş altında bulunan Scottie Scheffler’ın önünde zafere uzandı.

Koepka, geçen ayki Masters turnuvasına Jon Rahm’ın ardından gelmişti. Ancak bu kez zafere uzanan yıldız, 3. kez PGA Şampiyonası mutluluğu yaşadı. Koepka şampiyonluğun ardından yaptığı açıklamalarda “Bu inanılmaz. 2 sene önce nerede olduğuma bakıyorum. Şuan çok mutluyum ve bu, duygularımı açıklamak için kullanabileceğim en yakın tabir. Kaç kişi 5 majör turnuva zaferi yaşamıştır bilmiyorum. İtiraf etmeliyim ki bunu çocukken bile hayal edemiyordum” dedi.

Ritmin önemi, Masters’ta zaferin adı RahmRitmin önemi, Masters’ta zaferin adı Rahm

Koepka’nın kariyerinde üç PGA zaferi haricinde iki de Amerika Açık zaferi bulunuyor. Sporcu, iki sene önce diz ameliyatı geçirmiş ve kariyeri sürüncemeye girmişti. Ameliyatından sonra Suudi Arabistan destekli LIV Golf ile sahalara dönen oyuncu, PGA sahnesine çıktığı bu turnuvanın ilk gününde kimi seyirciler tarafından yuhalanmıştı.

Hole-in-one sürprizi

Turnuvanın son gününde bir de hole-in-one sürprizi yaşandı. 46 yaşındaki Michael Block, 15. delikte 151 yardlık mesafeyi tek vuruşta kat etmeyi başardı. Rory McIlroy ile beraber yoluna devam eden Block meslektaşına döndü ve “Gerçekten mi?” diye şaşırarak sordu. İkili anı kutladılar ve güzel görüntüler ortaya çıktı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.