TFF tükürük kavgasına girdi: Samet Akaydin PFDK’lık oldu

Trabzonspor, Trezeguet secde yaparken Samet Akaydin’in ona doğru tükürdüğünü iddia edip TFF’yi göreve çağırdı. Oyuncu iddiaları yalanladı, Fenerbahçe olayın alakasızlığına vurgu yaptı. TFF ise oyuncuyu tedbirli olarak PFDK’ya sevk etti. Futbolcu sezonu kapatabilir.

Spor 23 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
TFF'den Samet'e tükürük sevki.

Samet Akaydin, Fenerbahçe’nin Trabzonspor’u 3-1 yendiği karşılaşmanın ardından enteresan bir biçimde gündeme geldi. Stoperin, Trezeguet’nin golden sonra secdede olduğu anda oyuncuya doğru tükürdüğü iddiası ortalığı karıştırdı. Trabzonspor Kulübü oyuncuyu kınayan açıklama yaparken TFF’yi gereğinin yapılması hususunda göreve çağırdı, Samet kendini savunan bir paylaşım yaptı. Fenerbahçe de oyuncusuna sahip çıkan bir açıklama yayınladı.

Tükürük kavgası! Trabzonspor suçladı, Fenerbahçe kınadıTükürük kavgası! Trabzonspor suçladı, Fenerbahçe kınadı

Olay gündemden düşeyazarken Türkiye Futbol Federasyonu, Samet Akaydin’i PFDK’ya sevk etti. Sevkin gerekçesi şöyle ifade edildi: “SAMET AKAYDİN’in 18.05.2023 tarihinde oynanan FENERBAHÇE A.Ş.-TRABZONSPOR A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasındaki “tükürmesi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 41. maddesi uyarınca 22.05.2023 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK’ya sevkine karar verilmiştir.”

“Görmediğim için şanslıyım”

Trezeguet, geçen hafta Fenerbahçe maçındaki secde ettiği gol sevincinde yakınından geçerken sarı lacivertli futbolcu Samet Akaydin’in tükürmesine yönelik soruya, “Yaşanandan dolayı çok üzgünüm. Yaşandığı sırada bu olayı görmedim. Bundan dolayı şanslıyım. Fark etmemiş olmam iyi bir şey. Kötü hissettim videoyu gördüğümde ama çok fazla bir şey söylemek istemiyorum” dedi.

Demek ki lig biterken de güzel futbol oynanabiliyormuş…Demek ki lig biterken de güzel futbol oynanabiliyormuş…

Söz konusu sevkin ardından Samet’in Fenerbahçe adına sezonun belki de en kritik maçı olan Türkiye Kupası yarı final rövanş karşılaşmasında forma giymesi sürüncemeye girdi. Sarı-lacivertliler yarın akşam 20.30’da 0-0’ın dönüşünde Kadıköy’de Sivasspor’la kozlarını paylaşacak.

Samet Akaydin sezonu kapatabilir

Futbol Disiplin Talimatı’nın Kişilik haklarına saldırı, hakaret tendit ve tükürme başlıklı 41. maddesi’ndeki tükürükle ilgili bölüm şöyle: “Müsabaka görevlileri dışında kalan kişilere tükürenlere 4 ila 6 müsabakadan men, soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı veya 45 ila 90 gün hak mahrumiyeti cezası verilir.”

Fenerbahçe’nin Süper Lig’de iki maçı kaldı. Türkiye Kupası’nda Sivasspor maçı bulunan sarı lacivertliler finale çıkarsa sezonu 4 maç yaparak tamamlayacak. Eğer ceza verilirse Samet Akaydin’in sezonu kapatma ihtimali bulunuyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.