Fenerbahçe Abdülkadir Selvi’yi mahkemeye verdi! FETÖ polemiği

Fenerbahçe Ali Koç için suçlamalarda bulunan Abdülkadir Selvi'ye 19 Aralık 2013'te yazdığı yazıyı hatırlatarak yanıt verdi: Sporla alakası olmayan, gazetecilik etiğinden nasibini almamış, aldığı talimatlarla gazetecilik yaptığını sanan şahıs...

Spor 4 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Abdülkadir Selvi, Hürriyet'teki köşesinden Ali Koç'a yanıt verdi.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi Suudi Arabistan’da yapılması planlanan ancak ertelenen Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa maçıyla ilgili Ali Koç’a ağır suçlamalarda bulunmuştu. Selvi “Suudi Arabistan’da oynanacak maçta bula bula 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ’cülerin kullandığı “Yurtta sulh cihanda sulh” sözü mü bulundu?” dedi. (Yazıyı linkten okuyabilirsiniz) CNN Türk ekranlarında Fulya Öztürk moderatörlüğünde yayınlanan ‘Akıl Çemberi’ programında da Selvi Süper Kupa’nın ertlelenmesinden Ali Koç’u sorumlu tutacak açıklamalar yaptı.

Sarı lacivertliler resmi internet sitesinden ‘FETÖ söylemleriyle Fenerbahçe’yi yan yana getirme cüretinde bulunan’ Abdülkadir Selvi ile hukuki girişim başlatıldığını açıkladı. Ağır ifadeler kullanan Selvi’nin 9 Aralık 2013’te Yeni Şafak’ta Fethullah Gülen ile ilgili sözleri hatırlatıldı.

Bir avuç taraftara Süper Kupa! Mehmet Büyükekşi sözünü tuttu 'kalıcı' olduBir avuç taraftara Süper Kupa! Mehmet Büyükekşi sözünü tuttu ‘kalıcı’ oldu

Fenerbahçe’nin ‘Gerçek dışı iddia ve söylemlerle kamuoyunu sistematik şekilde manipüle etmeye çalışan şahıs hakkında’ başlıklı (tam metin linkte) açıklaması özetle şöyle…

İftira dolu söylemler: Abdülkadir Selvi isimli şahsın Süper Kupa Finali iptal sürecine dair ilk günden itibaren ortaya koyduğu yalan yanlış ve iftira dolu söylem ve köşe yazıları üzerine bu açıklamayı yapma zarureti doğmuştur.

Kendince bir alan yaratmaya çalışıyor: Bu şahıs Süper Kupa iptal gündemi doğrultusunda kendisine bir misyon belirlemiştir, Hürriyet Gazetesi’nde yazdığı yazılar ve CNN Türk ekranlarında dile getirdiği iftiralarla gerçekleri manipüle ederek konuyu farklı zemine çekmeye, komplo teorileri ve isnat dolu suçlamalarla ‘kendince’ alan yaratmaya çalışmaktadır.

Kul hakkı yiyen günahkar tavrının hedefi Ali Koç: Bu şahsın ortaya koyduğu tüm bu yalan, iftira dolu, kul hakkı yiyen günahkar tavrının hedefi Kulübümüz ve Başkanımız Ali Y. Koç’tur.

Yalanlarını zirveye ulaştırdı: ‘Maçın oynanacağı son gün Fenerbahçe tişört ve pankart talebiyle protokolü bozdu, süreci gerdi’, ‘Fenerbahçe Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ sözü ile FETÖ mesajı vermeye çalıştı’, ‘Futbol üzerinden siyasi mühendislik hedefledi’, ‘Larnaka maçında da Türk bayrağı ve pankart olmaması yönünde protokol imzaladı’ gibi tamamıyla gerçek dışı bilgiler içeren ve haddini aşan yaklaşımla yalanlarını zirveye ulaştırmıştır.

Aldığı talimatlarla gazetecilik yaptığını sanan şahıs: Sporla alakası olmayan, gazetecilik etiğinden nasibini almamış, konulardan bihaber şekilde aldığı talimatlar ve servis edilen bilgiler ile gazetecilik yaptığını sanan bu şahsın kamuoyundaki karşılığı herkesin malumudur.

Ortalama zekaya sahip herkes anlayabilir: Ali Koç’un ne geçmişte ne bugün siyasetle ilgisinin olmadığı net ve sarihtir. Atamızın ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ sözünün İsrail-Filistin savaşına yönelik olarak tüm dünyaya barış çağrısı yapma hedefinden başka hiçbir anlam taşımadığı, yaşanan bu sürecin ne sebep ne sonuçları itibariyle sadece Fenerbahçe Spor Kulübü ile ilgisi olmadığı ortalama zekaya sahip herkesin anlayabileceği gerçeklerdir.”

Süper Kupa krizinde askerler soyunma odalarını basmışSüper Kupa krizinde askerler soyunma odalarını basmış

Abdülkadir Selvi’nin Gülen yazısı hatırlatıldı

Fenerbahçe açıklamasında “Abdülkadir Selvi’nin FETÖ ile ilgili gerçek duruş ve duygularını kamuoyunun daha iyi anlaması için Yeni Şafak gazetesindeki 9.12.2013 tarihli köşe yazısını özellikle hatırlatmak istiyoruz” dendi. ‘Hocam Türkiye’ye dön artık’ başlıklı Fethullah Gülen ile ilgili yazılan yazıda yer alan ifadelerden bazıları şöyle: “Öğrendim ki Hocam, sizin de ağlamaktan gözleriniz şişmiş. Bilin ki sizde gözyaşları, bizde kalbimize damlayan kan damlaları oldu. Memleket denince gözlerinizin dolduğunu biliyorum. Ağlamaktan gözlerinizin şiştiği, ‘Her gün sırtımdan bir hançer yiyorum’ diye hayıflandığınız şu günlerde Peygamberimiz’in vefatından sonra Hazret-i Ebubekir’in gösterdiği dirayete benzer bir şekilde dönüp başımıza gelseniz hocam” (Yazının tam metni linkte).

CNN Türk’e mektup: Yalan iddiaları düzeltin

Fenerbahçe ayrıca CNN Türk’e de başvuru yaparak Selvi’nin sözlerinin düzeltilmesini istedi. Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Kızılhan’ın Demirören Medya TV Grup Başkanı Murat Yancı’ya gönderdiği mektup özetle şöyle: ” Size bir konuda duyduğumuz rahatsızlığı paylaşmak adına ulaşıyoruz. Mektubumuzun konusu bağlamında Grup Başkanı olduğunuz CNN Türk ekranlarında Fulya Öztürk moderatörlüğünde 1 Ocak 2024 tarihinde yayınlanan ‘Akıl Çemberi’ adlı programda Abdülkadir Selvi tarafından bir iddia dile getirilmiştir. İlgili kişinin iddiası Süper Kupa maçının Suudi Arabistan’da oynanmasını Başkanımız Ali Koç’un istediğidir. Konu ile ilgili resmi açıklama olmasına ve bu açıklamayı program sırasında pek çok yazışma ile CNN Türk yetkilileriyle paylaşmamıza rağmen milyonların izlediği bir yayında Başkanımız Ali Koç ile ilgili manipülatif söylemler ortaya konmaya, bu yalan iddialar alt bantta yer almaya devam etmiştir. Bahsi geçen yorumcunun bu söylemleri haksız itham ve isnattan başka bir anlam taşımamaktadır. Bu tavır ve yaklaşım Fenerbahçelileri ciddi anlamda rahatsız etmiştir. Kulübümüzün bu hassasiyeti doğrultusunda gereken düzeltmeyi yapmasını rica ederiz” (Mektubun tam metni linkte).

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.