Eljif Elmas: Terim beni milli takıma istemişti

Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Eljif Elmas Galatasaray'la yarışan sarı-lacivertliler için "İnşallah Fenerbahçe şampiyon olur" dedi. Milli takım tercihi hakkında da konuşan Elmas Fatih Terim'in kendisini A Milli Takıma istediğini açıkladı.

Spor 28 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Leipzig futbolcusu Eljif Elmas samimi açıklamalar yaptı.

Geçmişte Fenerbahçe’de de top koşturan, bugünlerde ise kariyerini Almanya takımlarından Leipzig’de sürdüren Makedon futbolcu Eljif Elmas Antalya’da milli takım kampında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Türkiye ile gönül bağının hiç kopmadığını belirten 24 yaşındaki Elmas gündeme dair samimi açıklamalarda bulundu.

‘İnşallah Fenerbahçe şampiyon olur’

Süper Lig’de Galatasaray ve Fenerbahçe arasında süren şampiyonluk yarışını yakından takip ettiğini belirten Eljif Elmas “İki takım da çok iyi gidiyor. İkisinin de birer mağlubiyeti var. Zorlu bir yarış. Bence bu mücadele sonuna kadar devam eder. İnşallah Fenerbahçe şampiyon olur” dedi.
Türkiye’deki derbi atmosferlerine de değinen Elmas milli takım kampında buluştuğu Enis Bardhi’yle olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçının kritiğini yaptığını da belirtti. İlk Süper Lig maçına Trabzonspor karşısında çıktığını hatırlatan Eljif Elmas “Oradaki ateşli atmosferi gördüm. Bardhi de şimdi bana ‘Hayatımda böyle maç görmedim. Bu nasıl olur Elif?’ dedi. Tabii Türkiye’de ben de böyle olaylı bir maçta yer almıştım. 2018’de Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde Jailson önümde Belhanda’ya tokat atmıştı. Bir anda saha karıştı, herkes birbirine girdi. Ben de o zamanlar Bardhi gibi çok şaşırmıştım. Tabii böyle olayların futbolda yaşanmaması lazım” dedi.

‘Terim beni milli takıma istese de olması’

Fatih Terim’in teknik direktör olduğu dönemde Türkiye A Milli Futbol Takımı’ndan teklif aldığını da açıklayan Eljif “Üsküp’te 5 Haziran 2017’de Türkiye’nin Kuzey Makedonya ile 0-0 biten bir maçı vardı. Öncesinde Fatih Terim beni milli takıma istedi ama olmadı. Ben de o zaman Kuzey Makedonya Milli Takımı kadrosuna çağrıldım. Daha sonra 21 Yaş Altı Takımı’na gönderildim. 11 Haziran’da ise ilk kez Kuzey Makedonya A Milli Takımı formasını giydim. Bu süreçte Kuzey Makedonya’nın teklifini kabul etmeseydim iki sene yurt dışında oynayamamak gibi bir ceza söz konusuydu. Zaten böyle bir karar vermek gerçekten zordu. Doğduğum ülke Kuzey Makedonya’yı tercih ettim” dedi. Kendisini Türk olarak tanımlayan Eljif “Almanya’daki Türk taraftarlar her zaman yanımda. Bana büyük ilgi gösteriyorlar. Zaten Türküm. Kuzey Makedonya’da yaşıyorum, doğduğum ülke bana çok şey verdi ama ben Türk asıllıyım. Üsküp’te doğdum, babam Tetovalı (Kalkandelen). Ailem Osmanlı zamanında Kütahya taraflarından gelmiş. Bursa ve İzmir’de akrabalarımız var” dedi.

Hedefim Dünya Kupası’nda oynamak

Kuzey Makedonya’nın Moldova’yla 1-1 berabere kaldığı maçta iyi bir mücadele verdiklerini söyleyen Elmas “Bu sezonun sonunda iki hazırlık maçımız daha olacak. Haziran ayında Hırvatistan ve Çekya ile karşılaşacağız. Kuzey Makedonya Milli Takımı olarak önümüzdeki senelerde güzel işler başaracağımızı düşünüyorum. Kuzey Makedonya Türkiye gibi 80 milyonluk bir ülke değil. 1,5 milyon nüfusumuz var. Bu yüzden milli takıma oyuncu bulmak bile zor oluyor. 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılarak adımızı duyurduk. Bunu devam ettirmek istiyoruz. Milli takımdaki hedefim bir kez daha Avrupa Şampiyonası’na gidebilmek. Kuzey Makedonya ile Dünya Kupası’nda oynama hayalim var” dedi.

Ali Koç merak ediyor: Trabzon Valisi ile Emniyet Müdürü neden hala görevde?Ali Koç merak ediyor: Trabzon Valisi ile Emniyet Müdürü neden hala görevde?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.