Ali Koç merak ediyor: Trabzon Valisi ile Emniyet Müdürü neden hala görevde?

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç "Trabzon'da 1400 polis görevlendirildi dendi ama sahada 15 polis vardı' diyor ve ekliyor: 'Ligden çekilme için kötü, daha kötü ve çok daha kötü senaryolar gündemde. Kongreye seçenek sunacağız.'

Spor 28 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Ali Koç'un 2 Nisan çağrısına Aziz Yıldırım'dan olumsuz yanıt geldi.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda bir grup gazeteci ve spor servisi yöneticisiyle bir araya geldi. Koç toplantıda Trabzonspor ile oynanan lig maçı ve 2 Nisan’da ligden çekilme gündemiyle toplanacak olağanüstü genel kurulu değerlendirdi.

Fenerbahçe Yönetim Kurulu da iftar yemeğinde camianın önde gelen isimleriyle bir araya geldi. Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleştirilen organizasyona Başkan Ali Koç ve yönetim kurulunun yanı sıra başkan adayı Sadettin Saran, eski yöneticilerden Hulusi Belgü, Abdullah Kiğılı, Ozan Balaban, Şekip Mosturoğlu ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Onursal Başkanı Şenes Erzik katıldı. Yoğun bir katılımın olduğu organizasyonda yönetim kurulu camianın önde gelen isimleriyle 2 Nisan’da gerçekleştirilecek olağanüstü genel kurul toplantısı için fikir alışverişinde bulundu.

Fenerbahçe’deki iftar yemeğine Abdullah Kiğılı da katıldı.

Ali Koç’un gazetecilerle yaptığı toplantıda söyledikleri özetle şöyle…

Pendikspor maçı 2006’daki Denizlispor maçı gibiydi: Pendik maçı 2006’da şampiyonluğu kaybettiğimiz Denizlispor karşılaşması gibiydi. O maçtan bile daha çok oyun durdu. Sadece 45 dakikada 17 kez oyun durdu. Uzatmalarla beraber tam 21 kez oyun durdurulmuş. Pendiksporlu Halil Akbunar’ın dışarıda sakatlandıktan sonra kendisini sahaya atması beni bile sinirlendirdi.

Kurgu Fenerbahçe’nin Trabzon’da puan kaybetmesi üzerineydi: Trabzonspor maçındaki tüm kurgu Fenerbahçe’nin puan kaybetmesi üzerine yapıldı. Yaşananların organize olduğunu düşünüyorum. Fenerbahçe’nin puan kaybetmesi ve şampiyonluğu yitirmesi üzerineydi. Bu yaşananlar sonrası ‘Bir şampiyonluğumuz daha mı zorbalıkla elimizden alınacak?’ dedim.

1400 polis olacak dendi 15 görevli vardı: İl güvenlik toplantısında 1400 polisin görev yaptığının söylendi. Takım soyunma odasına girdikten sonra koridorda 14-15 polis vardı, sahada polis göremedik. Fenerbahçe güvenlikleri ve turuncu yelekli güvenlik görevlileri tam anlamıyla görevini yerine getirdi.

Trabzon’da üst araması yapılmadı: Kadıköy’deki bir maçta Fenerbahçeli kadın bir yöneticim çok ciddi sıkıntılar yaşayarak stadyuma girdi. Trabzon’da içeri girerken insanlara doğru dürüst üst araması yapılmadı.

Soyunma odası görüntülerini alamadık: Esas saldırı tünelde gerçekleşti. Fenerbahçe Kulübü olarak tüneldeki görüntüleri istedik ancak alamadık.

Saldırı organize: Trabzon özel bir bölge mi? Burada yaşananlar sonrası vali ya da emniyet müdürüne bir yaptırım uygulanmaması ve hala görevde olması bize bu saldırıların organize olduğunu gösteriyor.

Yüzlerce kişi saldırdı, 12 kişi hakkında işlem yapıldı: Ancak bu organizasyonun içinde Trabzonspor Kulübü’nün olduğunu düşünmüyorum. Yüzlerce kişi sahaya girdi. Sadece 12 kişi hakkında işlem yapıldı. Trabzonspor Başkanı orada benim oğlumu ağırladı. Böyle bir organizasyon olduğunu bilse bu yaklaşımı göstermezdi. Trabzonspor ile olaylar sonrası diyalog kanallarımız açıktı. Ben Ertuğrul Doğan ile birkaç kez, yönetici Ahmet Ketenci ise 30 civarı görüştük.

Ali Koç, Trabzonspor maçında İsmail Kartal’a takımı sahadan çekme izni verdiğini söyledi.

İsmail Kartal’a ‘Takımı çekebilirsin’ dedim: Trabzonspor maçının 60. dakikasında İsmail Kartal’la telefon görüşmesi yaptım. İsmail Hoca’ya ‘Yetki sizindir, isterseniz takımı sahadan çekebilirsiniz’ dedim.

İsmail Kartal’ın oğlu bütün gece kusmuş: İsmail Kartal’ın oğlunun akreditasyonu yok dediler. Bu yalan. Akreditasyonu var. Ötekinin oğluna laf söyleyince hop oturup hop kalkıyorlar. İsmail Hoca’nın oğlu bütün gece kusmuş. Ailesine de haber vermemiş. Ertesi gün gittikleri doktor ‘Niye gece getirmediniz?’ diye aileye tepki göstermiş. İsmail Hoca tek laf etti mi?

Hastane darp raporu vermedi: Bizim bir çalışanımız (Kaleci antrenörü Yasin Cirav)Trabzonlu. Maç sonrası Trabzon’da kalıyor ve ertesi gün darp raporu almak için hastahaneye gidiyor. Orada darp raporu vermemek için her şeyi yapıyorlar. Kaleci antrenörüne ‘Bu darbelerin dün akşam olduğunu nereden bilelim, burası küçük yer rapor verirsek başımıza iş alırız’ diyorlar. Ertesi gün avukatlarımızı gönderdik. Dört saat beklettikten sonra darp raporunu verdiler.

İsmail Kartal'dan salvo: TFF, Galatasaray, Abdullah Avcı...İsmail Kartal’dan salvo: TFF, Galatasaray, Abdullah Avcı…

Medya yaşananları yutmamızı istiyor: Trabzon’da yaşananlar yüzünden neredeyse bir şampiyonluğumuz daha gidiyordu. Adam çıkmış olayları konuşmayıp teknik taktik anlatıyor… Futbolun paydaşları yani medya mensupları bu yaşananları yutup sesimizi çıkartmayalım istiyorlar.

UEFA yerel işlere karışmaz: Trabzon’da yaşanan olaylar Avrupa’da çok kötü bir tat bıraktı. UEFA Başkanı Ceferin’e de burada yaşananlar çok garip geldi. Ancak UEFA yerel işlere karışmaz.

Sıkıntı siyasetin futbolun içinde olması: Bu iş iki kulübün doğal rekabetinden çıkartıldı. Birileri futbol üzerinden toplumsal sıkıntı mı üretmeye çalışıyor? Türkiye’de futbolun sıkıntısı siyasetin futbolun içinde olması. Bu kişiyi (TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi) atayanlar onun kadar sorumludur. İki yıldır ömre bedel olaylar oldu. Sürekli bize bu TFF’yi siz seçtiniz diyorlar. Bunu duyunca çok sinirleniyorum. Bu TFF’yi biz seçmedik. Önümüze tek seçenek koydular. Başka bir şans yoktu. Fenerbahçe’nin isyanının nedeni bataklığı kurutmak istemesi.

Cumhurbaşkanı’na yanlış bilgi veriyorlar: Cumhurbaşkanı’na bizim hakkımızda ne anlattılar bilmiyorum ama bir kez çok net yanlış anlatıldığına şahit olduk. Sabiha Gökçen ile ilgili Fenerbahçe’nin bir sorunu vardı. Aynı sorun Beşiktaş’ın da vardı. Cumhurbaşkanı’na gidip Ali Koç, Koç kargo uçakları için bu istekte bulunuyor demişler…Bizim kargo şirketimiz yok. Kargo uçağımız da yok. Riyad ile ilgili ne anlatıldı bilmiyorum.

Ali Koç, Trabzon’da yaşananlardan dolayı futbolcularına ceza verilemeyeceğini söyledi.

Ceza verirlerse vebalini öderler: Yüzlerce insan sahaya inmişken bizim futbolcularımıza ‘Kavga etmeselerdi’ deniyor. Kadıköy’de saha ortasında sevindiler, kalecilerini havalara attılar, hiçbir olumsuzluk yaşanmadı. Ama bizim futbolcularımıza ‘Trabzon’da saha ortasında sevinmeselerdi’ dediler. Bu olayı dikkatle izleyen bir uzman, ‘Dua edin, maskeli adama karşı futbolcularınız sert bir karşılık verdi de sonradan sahaya girenlerin cesareti kırıldı’ dedi. Bize ceza veremezler. Verirlerse de vebalini öderler.

Erden Timur kamuoyunu yanıltmaktan gocunmayan biri: O arkadaş hayatı aldatma ile geçen bir arkadaş… Erden Timur ‘Türk futbolu için büyük şans denen’ arkadaş uzun uzun ceza almamız gerektiğini anlatıyor. Karşımızdaki adam defaatle yalan söyleyen, kamuoyunu aldatmaktan gocunmayan biri. Omuz omuza kampanyamız vardı. Galatasaray tarafı 250 kalıcı konut sözü vermişti. Beni aradılar. Ben karşılayamam dedim. ‘Ne olacak 250 dersin- 50-100 yaparsın’ dedi. Demedin mi? Gelsin söylesin ‘Demedim’ diye yüzüme.

Erden Timur: Yabancı hakem buyursun gelsinErden Timur: Yabancı hakem buyursun gelsin

Halil Umut Meler’in lisansı iptal edilirdi: Mert Hakan’ı neden götürdüler. ‘Eli cebinde’ dediler. İsmail Kartal ‘Avrupa maçında olduğu gibi sakatlığına rağmen gerekirse 10-15 dakika oynatabilirim’ diye götürdü. Bakın bu maç Avrupa’da olsaydı maçı tatil etmeyen Halil Umut Meler’in lisansını iptal ederlerdi.

Ali Koç, UEFA Başkanı Ceferin’in Türkiye’ye hakem göndereceğini belirtti.

Tüm hakemler istifa etmeli, UEFA yabancı hakem gönderecek: Ceferin bana yabancı hakem talebi olursa göndereceklerini söyledi. Hırvatistan’dan talep olmuş ve Şampiyohlar Ligi hakemlerini göndermişler. Biz burada 41 yaşındaki adama FIFA kokartı takıyoruz. Tüm hakemler istifa etmeli.

Beş yıl Avrupa’ya hakem gönderilmemeli: Thatcher modelini uygulamamız gerek. Beş yıl Avrupa’ya hakem göndermeyelim. Tüm hakemleri gönderip beş yıl yabancı hakemle devam edip yeni bir hakem nesli yetiştirmeliyiz.

Ali Koç'tan rest... Fenerbahçe ligden çekilmeyi üyelerine soracak, peki çekilirse ne olacak?Ali Koç’tan rest… Fenerbahçe ligden çekilmeyi üyelerine soracak, peki çekilirse ne olacak?

TFF Başkanı 2. Başkanı’nı yalanladı: Süper Kupa’da yabancı hakem için TFF 2. Başkanı Müslüm Özmen ile bizzat ben görüştüm. Serdar Gözübüyük ile o dönem süper kupa için görüştüklerini, Serdar Gözübüyük’ün de ‘Şeref duyarım’ dediğini aktardı. İki gün önce Mehmet Büyükekşi’den sorduk. ‘Hiç öyle bir görüşme olmadı’ dedi.

Çilek benim: Saldırıların öznesi Fenerbahçe, çileği benim… 3 Temmuz için şike diyenler 17-25 Aralık için ve 15 Temmuz için de aynı şeyi söyler. Sakin olunsun deniyor. Biz son derece sakiniz. Yönetim kurulu üyelerimizle saatlerce konuştuktan sonra açıklama yaptım. O sözler ani bir kararla veya öfkeyle sarf edilmedi.

Çekilme konusunda sponsorlarla anlaştık, bankalarla konuşacağız: Çekilme konusunda sponsorlarla el sıkıştık. Sponsorlarımız 20 milyon Euroluk katkılarını sürdüreceklerini taahhüt altına aldı. Evrakları da imzaladık. Biz neredeysek orada olacaklar. Cuma günü de bankalara giderek görüşeceğiz.

Önümüzde üç seçenek var: Bu olayın ardından önümüzde üç seçenek var. Kötü, daha kötü, çok daha kötü… Vereceğimiz kararda kan, ter, gözyaşı olacak; bu kesin. Olaya bir ve sıfır olarak bakmıyoruz. Birden fazla seçeneği üyelerimize sunacağız. Alt lige inmek, bir süre için futbol faaliyetlerine son vermek veya yurt dışında bir takım almak da ihtimal dahilinde.. Fakat bu kongrede netleşecek. Hangisini yapacağımızı şu anda kesin olarak söyleyemem. Fakat hiçbir şey olmamış gibi davranmayacağımızı garanti ediyorum.

Çoğunluk sağlanacak: Üyelerimizden 40 bin kişi aidat ödedi. Sorduğumuz 27 bin 400 kişiden 19 bin 500’i kongreye katılacağını iletti. 4000 kişi gelemeyeceğini söyledi. Geri kalanı belirsiz.

Aziz Yıldırım, 2 Nisan’daki olağanüstü genel kuruluna katılmayacağını söyledi.

Aziz Yıldırım: Düşmanın adını koyun

Fenerbahçe’nin eski başkanı Aziz Yıldırım 2 Nisan’da yapılacak Fenerbahçe’nin olağanüstü kongresine katılmayacağını söyledi. Spor Digitale’nin haberine göre Yıldırım şöyle konuştu: “Ben hiçbir toplantıya gitmeyeceğim. Eski yöneticileri iftara çağırıyorlar. Beni çağırırken Şekip Mosturoğlu’nu arıyorlar, ben dahil sekiz isim veriyorlar. ‘Bunları sen çağır’ diyorlar. 2 Nisan’da aynı şekilde. Toplantının amacı nedir, belli değil. Sonuç ne olacak, belirsiz. Benim merak ettiğim şu; Fenerbahçe Başkanı’nı kim şampiyon yapmak istemiyor? Kim? Adı ne? Adını koymadan mücadele olmaz. Biz adını koyduk. FETÖ dedik. Devlet ile FETÖ’yü ayırdık. Bütün camia FETÖ’ye karşı mücadele ettik. Düşmanın adını koyun. Düşman belli değilken ‘Bizi şampiyon yapmayacaklar’ dersek o zaman herkes bize karşıymış gibi olur ki bu hata olur.”

Fenerbahçe: Lig böyle dizayn ediliyorFenerbahçe: Lig böyle dizayn ediliyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.