Dina’nın acılı annesi: Adalet yerini bulacak

Karabük'te şüpheli bir ölümle hayatını kaybeden üniversiteli Dina'nın ailesi kızlarının cenazesini almak için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na geldi. Kahreden anların yaşandığı kurumun önünde açıklama yapan anne "Adalet yerini bulacak" dedi.

Gündem 24 Mayıs 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Dina'nın cenazesi, cuma günü Afrika'ya götürülecek.

Karabük’te Filyos Çayı’nda ölü bulunan Gabon uyruklu üniversite öğrencisi Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga’nın ailesi kızlarının cenazesini almak için Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu’na geldi.
Anne Jessica Sandra Makemba Panga, “Şu an cenazesi Gabon’a geri gidecek. Kızımın ölümünün peşini bırakmayacağım, adalet yerini bulacak. Cuma günü sabah saatinde Dina, Afrika’ya geri dönecek” dedi.
İstanbul Gabon Derneği Başkanı ise “Hep beraber cenazemizi alacağız. Ondan sonra işlem yapacağız. İşlem yapıldıktan sonra Gabon’a geri götüreceğiz” diye konuştu.

Soruşturma devam ediyor

Filyos Çayı’nın Yeşilköy mevkisinde 26 Mart’ta, sefer yapan tren makinistinin ihbarıyla bölgeye gelen ekipler, çayda Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga’nın cansız bedenini buldu. Gabon uyruklu üniversite öğrencisinin Karabük’teki ölümü, yaklaşık 2 aydır ölümü aydınlatılamadı. Aile, 2’nci kez otopsi yapılmasını istemişti. Ancak Gabon Büyükelçiliği 6 bin dolarlık otopsi masrafını ödemedi. Dina’nın cesedi soğutma yetersizliği sebebiyle Karabük’ten İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Cenaze 1 ayı aşkın süredir İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda bekletildi. Ailesi bugün cenazeyi almak için Adli Tıp Kurumu’na geldi. Cenazeyi almak için aileye İstanbul´da yaşayan İstanbul Gabon Derneği Başkanı da eşlik etti. Dina uluslararası cenaze nakil aracı ile alınarak memleketine götürülecek.
Cenazeyi almak için aileye eşlik eden İstanbul Gabon Derneği Başkanı Greg Kebıla “Dina’nın annesi ve babası cenazeyi almaya geldi. Hep beraber cenazemizi alacağız. Ondan sonra işlem yapacağız. İşlem yapıldıktan sonra Gabon’a geri götüreceğiz. Annesinin psikolojisi çok kötü. Annesi her gün ağlıyor, babası da ağlıyor. Babası dün gece uyuyamadı. İkinci otopsi için para verilmedi, başka bir seçenek buldular” diye konuştu.

Gabonlu Dina’nın otopsi raporu çıktı hala belirsizlik var: Cinayet mi, intihar mı, kaza mı?Gabonlu Dina’nın otopsi raporu çıktı hala belirsizlik var: Cinayet mi, intihar mı, kaza mı?

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.