‘Kadınların sahiplendirilmesi’ tartışmasına Akşener sert girdi: Küfredeceğim şimdi

HÜDA PAR'ın parti programında yer alan "Yalnız yaşayan kadınların sahiplenilmesi" ifadesinin yarattığı tartışmalara İYİ Parti lideri Akşener çok sert ifadelerle girdi. Akşener, "Şimdi küfredeceğim, dangalak diyeyim hadi. Seni sahiplendirelim?" dedi.

Siyaset 24 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Kadınların sahiplendirilmesi ifadeleri üzerinden yürüyen tartışmalara İYİ Parti lideri Akşener çok sert ifadelerle girdi.

HÜDA PAR’ın parti programında “Varisleri olmayan veya bulunamayan kişilerin bıraktığı miras, devlet hazinesine değil fakirlere bırakılmalı veya sadece fakir gençlerin evlendirilmesi, yalnız yaşayan kadınların sahiplenilmesi ve yetimlerin bakımı gibi alanlarda kullanılmak üzere oluşturulacak bir fona devredilmelidir” ifadeleri yer alıyor. Bu maddedeki kadının sahiplenilmesi cümlesi ise siyasetin tartışma konusu. Çünkü bu ifadenin anlamının kadınların sahiplendirilmesi şeklindeki yorumu kadınların bir birey olarak yaşamalarına engel olarak açıklanıyor.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu 17 Mayıs’ta yayınladığı videoda “Kadınlara eşya gibi bakıp; onları sahiplendireceğini söyleyenlere, kadınları domuz bağı ile katledenlere, küçücük çocuklara, evlatlarımıza göz koyanlara vatanımızı bırakmayacağız” diyerek bu maddeye atıfta bulunmuş ve HÜDA PAR’ın Hizbullah üzerinden eleştirildiğini de hatırlatmıştı. HÜDA PAR lideri Zekeriya Yapıcıoğlu ise parti programında yer alan ifadenin yanlış olmadığını ancak çarpıtıldığını savunarak “Eğer Kemal Bey bunu okuyup bundan bu anlamı çıkarmışsa lütfen cumhurbaşkanlığı adaylığından istifa etsin” demişti.

Kadınların sahiplendirilmesi tartışmalarına İYİ Parti lideri Meral Akşener de çok sert sözlerle girdi. Akşener önceki gün akşam HaberTürk’te bir canlı yayına katıldı ve “Sahiplendirilen kadın ya bu ne demek? Şimdi küfredeceğim, dangalak diyeyim hadi. Seni sahiplendirelim? Öyle bir adamsın demek ki? Böyle bir durum olabilir mi?” diye konuştu.

Bu sözlerin ardından Twitter’dan açıklama yapan HÜDA PAR İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkanlığı, Akşener hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

“Partimize yönelik sarfettiği çirkin, ahlak sınırlarını aşan, siyasi olgunluğa yakışmayan ve bir siyasetçinin sahip olması gereken asgari nezaketi ihlal eden hakaretleri sebebiyle Meral Akşener hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

HÜDA PAR’ın Genel İdare Kurulu Üyesi Aynur Sülün ise 5 gün önce T24’ten Gözde Yel’e konuşmuş ve Kılıçdaroğlu’nu suçlamıştı. Sülün, “Parti programımızda bahsedilen şey, ihtiyaç sahipleri için devlet hazinesinden bağımsız olarak bir fon oluşturulması ve bundan muhtaçlar başta olmak üzere yalnız yaşayan kadınların da yararlanmasının sağlanmasıdır. Yani yalnız yaşayan kadınlara maddi destek sağlanmasıdır. Açık bir şekilde programımızda mesele ele alınmıştır” demişti.

Dün akşam saatlerinde ev gezmeleri gerçekleştiren Akşener, kendisi hakkında yapılan suç duyurusuna ilişkin bir soruya yanıt verdi. Akşener, “Benim için şeref madalyasıdır” dedi.

Bakan Nebati’nin selamlamak istediği statta da Hizbullah protestosuBakan Nebati’nin selamlamak istediği statta da Hizbullah protestosu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.