Dostumuz Sascha Goetzel baton elinde, sezonu kapatıyor

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) 77. sezonunun kapanışını gelenekselleşen cuma konseriyle yapıyor. 26 Mayıs'ta Atatürk Kültür Merkezi'ndeki (AKM) konserin şefliğini Sascha Goetzel üstleniyor. Kapanış konserinde opera tarihinin sevilen aryaları seslendirilecek.

Kültür Sanat 25 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Sascha Goetzel'in yöneteceği konserde operanın klasikleşmiş aryaları seslendirilecek.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) sezon kapanışını Sascha Goetzel’in şefliğinde gerçekleşecek konserle yapıyor. Her hafta Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) müzikseverlerle buluşan İDSO, 26 Mayıs’ta 77. sezonuna veda edecek. Cemal Reşit Rey tarafından 1945 yılında kurulan ve o günden bu yana aralıksız olarak İstanbulluları klasik müzikle buluşturan İDSO, 2022-2023 sezonunu Avusturyalı şef Sascha Goetzel’in yönetimindeki konserle noktalıyor.

Yerli ve yabancı solistler sahnede

26 Mayıs Cuma günü AKM Türk Telekom Opera Salonunda gerçekleşecek İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası DenizBank Konserleri Sezon Kapanış Konseri’nde İDSO, 2009-2020 yılları arasında Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın (BİFO) sanat yönetmenliğini ve daimi şefliğini yapan şef Sascha Goetzel yönetiminde klasik aryaları seslendirecek. Konserde Burcu Hancı (soprano), Olivia Vermeulen (mezzo soprano), Cumhur Görgün (bas) ve Won Whi Choi (tenor) solist olarak sahnede yer alacak.

Sevilen aryalar seslendirilecek

Konserde, Wofgang Amadeus Mozart’ın ‘Figaro’nun Düğünü’, ‘Don Giovanni2 ve :’La Clemenza di Tito’; Giuseppe Verdi’nin ‘La Traviata’, ‘Talihin Kudreti’ ve ‘Rigoletto’ oepralarından eserler seslendirilecek. Yine bir diğer İtalyan besteci Gaetano Donitezetti’nin hüzünlü ‘Aşk İksiri’ ile Leyla Gencer ile özdeşleşen ‘Lucia di Lammermoor’dan aryalar müzikseverlerle buluşacak.

Kapanış konserinin Fransızı ise  George Bizet. Ünlü bestecinin çok sevilen operası ‘Carmen’ AKM’de yankılanacak.Rossini’nin ‘Sevilla Berberi’, Pietro Mascagni’nin ünlü ‘Cavalleria Rusticana’sı da müzikseverlerin dinle fırsatı bulacağı bir diğer başyapıt olacak. Son olarak Jacques Offenbach’dan ‘Hoffmann’ın Masalları’ Johann Strauss II ‘Yarasa’, Lehár’dan ‘Şen Dul’ ve Giacomo Puccini’nin başyapıtı ‘La Bohème’ eserleri müzikseverlerle buluşacak.

La Diva Turca: Türkiye'nin dünya çapında yıldızı Leyla GencerLa Diva Turca: Türkiye’nin dünya çapında yıldızı Leyla Gencer

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.