Rekortmen kemancı Nigel Kennedy İstanbul’a geliyor

Guinness Rekorlar Kitabı’na dünyanın en çok satan klasik müzik albümü Vivaldi'nin ‘Dört Mevsim’ ile adını yazdıran Nigel Kennedy 7 Nisan'da İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde konser verecek.

Kültür Sanat 28 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Dik saçları, deri ceket ve botlarıyla yıllardır dünyanın en sevilen kemancılarından biri. Klasik müzik dünyasına tarzıyla renk katan Nigel Kennedy 7 Nisan’da İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde konser verecek. Farklı müzik türlerini bir araya getirdiği konserleriyle geniş bir hayran kitlesi kazanan İngiliz kemancı Guinness Rekorlar Kitabı’na da girmiş bir isim.

Vivaldi’nin ‘Dört Mevsim’ini çaldığı albümünün iki milyonluk satışıyla Guiness Rekorlar Kitabı’na dünyanın en çok satan klasik müzik albümü sahibi olarak adını yazdıran Nigel Kennedy klasik, caz, klezmer, rock ve çok daha fazlasını kapsayan geniş repertuarıyla sınırlar ötesi müzikal yolculuğun öncülerinden.

Nigel Kennedy, Paul McCartney’den Jeff Beck’e pek çok isimle çalıştı

İngiliz kemancı Nigel Kennedy yarım yüzyıla yaklaşan müzik kariyerine çok sayıda ödül sığdırdı. Müzisyen BRIT Ödülleri, ECHO ve Bambi ödüllerinin yanı sıra çok sayıda Grammy adaylığı aldı, farklı ödüller kazandı. İngiliz sanatçının repertuvarı oldukça geniş. Barok dönemden günümüze uzanan geniş bir çeşitlilikte müzik yapıyor.

Albümlerinin çoğu Platin ve Altın Plak ödüllerine layık görülen, en son albümü ‘My World’ ile İngiltere’de klasik listelerin zirvesine çıkan Nigel Kennedy rock dünyasının önemli yıldızları Sir Paul McCartney, Kate Bush, The Who, Led Zeppelin şarkıcısı Robert Plant, Donovan, John Lord, Talk Talk, Jeff Beck, Ian Dury gibi pek çok müzisyenle ortak çalışmalara imza attı.

Nigel Kennedy AKM Opera Salonu’nda vereceği konserde Bach’ın eserlerinin yanı sıra Krzysztof Komeda ve Ryuichi Sakamoto’nun keman ve çello için sevilen parçalarını seslendirecek. Sahnede Kennedy’e çellist ortağı Beata Urbanek-Kalinowska eşlik edecek. Krakow Müzik Akademisi’nden onur derecesiyle mezun olan çellist  Kalinowska 2014’ten bu yana kuşağının en ilginç yaylı çalgılar dörtlülerinden biri kabul edilen Mesajlar Dörtlüsü’nün çellisti.

Barok topluluk Accademia Bizantina 40. yılını Türkiye'de kutluyorBarok topluluk Accademia Bizantina 40. yılını Türkiye’de kutluyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.