Barok topluluk Accademia Bizantina 40. yılını Türkiye’de kutluyor

Barok müziğin dünyadaki en önemli topluluklarından Accademia Bizantina 40 yaşında. Tarihi topluluk bu özel yıldönümünü İstanbul ve Ankara'da iki konserle kutlamak üzere Türkiye'ye geliyor.

Kültür Sanat 13 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Accademia Bizantina

Barok müziğin efsane topluluğu Accademia Bizantina Türkiye’ye geliyor. 40. yılını kutlayan orkestra 25 Mart Ankara CSO Ada, 26 Mart İstanbul AKM’de konser verecek. Ankara’da ilk konserini verecek topluluk Grammy adaylığının yanı sıra Diapason d’Or, MIDEM, Prix Classica, Gramophone gibi en prestijli ödüllerin sahibi. Grup Decca, Harmonia Mundi ve Naïve etiketleriyle yayınlanan çok sayıdaki albümleriyle de zengin bir diskografiye sahip.

Accademia Bizantina barok esintileriyle Türkiye’de

Accademia Bizantina 40 yıllık müzik tarihlerinde ilk defa Ankara’ya geliyor. İtalyan orkestra 40. yıl kutlamaları çerçevesinde ilk olarak 25 Mart akşamı Ankara’da, CSO Ada Ankara’da Ankaralı sanatseverlerle buluşacak. İtalyan orkestra bu özel konserde barok dönemin en önemli isimlerinden Antonio Vivaldi’nin eserlerini icra edecek. Topluluğun kurulduğu Ravenna Bizans etkisinin İtalya’da en çok gözlemlenebileceği kent.

26 Mart’ta İstanbul AKM’de sahne alacak Accademia Bizantina Ankara’daki repertuvarına benzer bir içerikle İstanbullu müzikseverlerin karşısında olacak. Konser Barok müziğin yıldızlarından Alessandro Tampieri’nin de katılımıyla eşsiz bir müzikal deneyim sunacak. Sanat yönetmeni Ottavio Dantone ile birlikte çalışarak barok müziğin zengin ve etkileyici dünyasını İstanbullu müzikseverlere sunmaya hazırlanıyorlar.

Klasik müziğin asi yıldızı Hauser İstanbul'a geliyorKlasik müziğin asi yıldızı Hauser İstanbul’a geliyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.