Bakanlıktan Fazıl Say’a: Kapımız size her zaman açık

Fazıl Say'ın CSO Ankara ve İstanbul AKM'de performans sergilemek üzere davet almadığı yönündeki şikayetine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu'dan yanıt geldi: Kapımız size her zaman açık.

Kültür Sanat 26 Kasım 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Fazıl Say CSO Ada Ankara ve İstanbul AKM’de sahne almak için kendisine hiç davet gelmediğini söyleyip Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın tavrını eleştirmişti. Bu eleştiriye Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu’dan cevap geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Yardımcısı Mumcu, Say’ın başta Atatürk Kültür Merkezi ve CSO Ada Ankara olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait bütün mekanlarda sanatını icra etmesinin kendilerini mutlu edeceğini, kapılarının ona hep açık olduğunu söyledi.

Mumcu: İsrail karşısındaki dik duruşunu takdir ediyoruz

Fazıl Say’ın açıklamasından üzüntü duyduğunu belirten Bakan Yardımcısı Mumcu, amaçlarının kültür ve sanatın ülkedeki herkese erişimini sağlamak olduğunu anlattı. Mumcu, piyanist Say’ın İsrail’in saldırıları karşısındaki dik duruşunu takdir ettiklerini ve bu yüzden İsviçre’deki konserlerinin iptal edilmesinden de ötürü üzüntü duyduklarını söyledi.

Mumcu, “Geçtiğimiz ay İsviçre’deki konserleriniz Cumhurbaşkanımızın Filistin’e yönelik açıklamalarını desteklediğiniz gerekçesiyle iptal edildiği zaman Bakan Yardımcısı olarak bizzat menajeriniz Taner Bey’i arayarak sizi Antalya Kültür Yolu Festivali’mizde sahnede görmekten son derece memnun olacağımızı dile getirdim. Taner Bey, yoğun yurt dışı programlarınızı gerekçe göstererek festival programımıza dahil olamayacağınızı belirtti” dedi

Le Trio Joubran: Müzik işgale karşı bizim gücümüzLe Trio Joubran: Müzik işgale karşı bizim gücümüz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.