Karagümrük’te Andrea Pirlo out, Alparslan Erdem in!

Süper Lig ekiplerinden Fatih Karagümrük, İtalyan teknik direktör Andrea Pirlo ile yolların ayrıldığını duyurdu. Sezon sonuna kadar takımı 35 yaşındaki Alparslan Erdem çalıştıracak.

Spor 25 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Karagümrük, Pirlo'yla yollarını ayırdı.

Fatih Karagümrük, İtalyan teknik direktör Andrea Pirlo ile yolların ayrıldığını resmi olarak açıkladı. Kulüp, Pirlo ve ekibiyle gelecek sezon yola devam edilmeyeceğini duyurdu ve gelecek planlamalarını yapmak adına İtalyan çalıştırıcıya sezon sonuna kadar izin verildiği belirtildi. Takımı sezon sonuna kadar Pirlo’nun yardımcıları arasında yer alan 35 yaşındaki Alparslan Erdem çalıştıracak

Andrea Pirlo, 2022-23 sezonu başında takımın başına geçmişti. Andrea, Karagümrük’le çıktığı 31 Süper Lig maçında 9 galibiyet, 11 beraberlik ve 11 mağlubiyet elde etti. Türkiye Kupası’nda son 16’ya kadar yükselen Karagümrük, Başakşehir’e penaltılar sonucunda elendi. Süper Lig’de ilk 8 maç sonunda yalnızca 1 galibiyet çıkarabilen takım, 2023’e fırtına gibi başlamış, 10 Nisan tarihindeki Fenerbahçe mücadelesine kadar yenilgi yaşamamıştı.

Trezeguet'nin gecesi... Trabzonspor dörtlediTrezeguet’nin gecesi… Trabzonspor dörtledi

 

Karagümrük, attığı 69, yediği 62 golle maçlarında en fazla skor çıkan takım olmuştu. Pirlo’nun oynattığı açık atak futbolu, maçları izlemek adına zevkli bir hale getirdi. Karagümrük son olarak Trabzonspor’a 4-1 yenilmişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.