Fenerbahçe özür diledi! Dört dörtlük keyif

Nordsjaeland'a 6-1 yenilen Fenerbahçe, Sivasspor'u 4-1 yenerek taraftarın gönlünü aldı. Fred'in dönüşüyle coşkulu oynayan sarı lacivertliler Beşiktaş derbisi öncesi liderliği Galatasaray'dan aldı.

Spor 4 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe, Sivasspor'u 4 golle geçti.

Hafta içi mesaisinde Nordsjaelland deplasmanında 6-1 yenilerek tarihinin en ağır mağlubiyetlerinden birini yaşayan Fenerbahçe, lig mesaisine Sivasspor deplasmanında döndü. Sarı Kanarya, 14. haftanın kapanış maçında lider girdiği haftayı lider kapama amacıyla seyircisi önüne çıktı. Fenerbahçe’de son olarak Pendikspor deplasmanında forma giyebilen Fred, uzun süre sonra yine 11’deki yerini aldı.

Fenerbahçe maça tıpkı ekim sonunda bıraktığı gibi hızlı başladı. 4. dakikada Fred’in hazırladığı pozisyonda Dzeko’nun şutunu Ali Şaşal kurtardı. Fenerbahçe aradığı golü 17. dakikada Dusan Tadic’in asisti ve Sebastian Szymanski’nin golüyle buldu. Maçın devamında kontrolü elinde tutan Kanarya, Sivas’ın kontralarda tehlike yaratmasına izin vermedi, ikinci gole de İrfan Can Kahveci’yle uzandı. İrfan Can 42’de önce Clinton N’Jie’yi enfes çalımladı ardından çok şık bir vuruşla sezonun en güzel gollerinden birine imza attı. Devre 2-0 bitti.

İkinci yarıya Sivasspor çok daha iyi ve baskılı başladı. Baskı 50. dakikada sonuç verdi, Rey Manaj farkı 1’e indirdi. Golün ardından Fenerbahçe ikinci yarının başındaki baskıyı kırdı ve dengeyi sağladı. 68. dakikada çok oyuncuyla atağa çıkan Fenerbahçe’de ceza alanı içinde kalenin sol tarafında Edin Dzeko topla buluştu. Dzeko ortaya çevirdi, Alaaddin’den seken top üst direğe çarptı yerden sekip oyun alanına döndü, ardından Fred’in şutunda İrfan Can Kahveci topu tamamladı. Ancak gol, Dzeko’ya yazıldı çünkü üst direkten seken top yere indiğinde çizgiyi geçmişti. Daha sonra resmi verilere göre golün topun çarptığı Sivassporlu futbolcu Alaaddin’e yazıldığı bilgisi geldi.

Bu golün ardından Fenerbahçe tempoyu düşürmedi. Yine rakip ceza alanına çok oyuncuyla giden Fenerbahçe’de Dusan Tadic arka direğe ortaladı, Dzeko bekletmeden gelişine şık bir vuruşla topu ağlara yolladı, durum 4-1 oldu. Maç böyle sonuçlandı ve Fenerbahçe ligin 14. haftasını lider kapattı. Kanarya Beşiktaş deplasmanı öncesi puanını 37’ye çıkardı. Sivasspor 15 puanla 13. sırada kaldı.

Fenerbahçe ile A Spor arasında 'balon' kriziFenerbahçe ile A Spor arasında ‘balon’ krizi

Maç sonu değerlendirmesinde rakip analizinin sonucunu aldıklarını belirten İsmail Kartal “Burada önemli olan şu, maçı kazandık 4-1. Bugün sakatlıktan dönen Ferdi, Fred gibi oyuncularımızın bu geçiş maçında, ön hazırlık maç diyelim, sakatlıktan sonraki ilk maçlarında güzel bir reaksiyon verdiler. Beşiktaş maçına kadar çok daha iyi olacaklardır. Kazandığımız için mutluyum.” dedi.

Kartal Alexander Djiku’nun sağlık durumuyla alakalı “Alexander Djiku için gün gün bakıyoruz. Tarih vermem doğru olmaz. Takım antrenmanlarına başladı. Sağlık ekibimizle gün gün değerlendiriyoruz. Hafta sonuna kadar bakacağız.” dedi. Kartal, “Derbilerin önceden favorisi yoktur. Sonuçları önceden kestirilemez.” diyerek sözlerini noktaladı.

İsmail Kartal maç sonunda Djiku’nun durumunu açıkladı.

Fenerbahçe’de günün kahramanlarından Fred “Galibiyet için çok mutluyum iyi oynadığımızı düşünüyorum takım harika bir oyun sergiledi. Aynı zamanda geri döndüğüm için de çok mutluyum. Uzun bir süre uzak kalmıştım sahalardan, benim için zorlu bir süreçti. Sağlık ekibi ile birlikte çok çalıştık. Onlara teşekkür ederim. Edin Dzeko çok katkı sağlıyor. Çok kaliteli biri ve liderimiz. Hepimizi destekliyoruz. Hep birlikte çalışmaya edeceğiz. Ona daha fazla pas vermek ve Dzeko’yu gol kralı yapmak en büyük hedefim.” dedi.

Edin Dzeko ise “Galip gelmek çok önemliydi. Önümüzde birkaç gün dinlenme fırsatı olacak. Beşiktaş maçı, büyük bir maç. İyi oyuncuları var. O maça kadar olan süreyi iyi değerlendireceğiz ve o maça da en iyi şekilde hazırlanacağız.” şeklinde konuştu. Dzeko, attığı 2 golle birlikte ligdeki gol sayısını 12’ye çıkardı ve gol krallığında zirveye çıktı.

Gecenin golüne imza atan İrcan Can Kahveci “Hafta içi kötü bir sonuç aldık. Bundan hemen kurtulmak istiyorduk. Taraftarımıza, galibiyeti ne kadar istediğimizi göstermek istedik. Goller bulduk. Ben de güzel bir gol attığım için mutluyum. Çalımın sırrı, Hurşut Meriç. Ben altyapıdan çıktığımda o hep yapıyordu, ondan göre göre yaptım. Yapınca da hoşuma gitti. Devam ettiriyorum. Rakipler bazen yiyorlar, bazen yemiyorlar. Tam noktasında yaptığında daha etkili oluyor bugünkü gibi. Güzel oldu gol. 2-3 haftadır bekliyordum gol atmak için. Çok sevdiğim, yakın bir ağabeyimin babası vefat etmişti. Mekanı cennet olsun. Onun için gol atmayı bekliyordum, ona armağan ediyorum.” açıklamasını yaptı.

İrfan ayrıca “Beşiktaş maçında, ilk derbi galibiyetimizi almak istiyoruz. Bugünden başlayarak galibiyet serisi yakalamak istiyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Sivasspor hakeme isyan etti

Sahadan 4-1 yenik ayrılan Sivasspor’daysa hakeme isyan vardı. Yunan orta saha Charisis “Takımla gurur duyuyorum. Hakem ile ilgili sıkıntılarım oldu. N’Jie’nin pozisyonu yüzde yüz penaltı! Ben rakip oyuncuya hafif dokunduğumda sarı kart gördüm, Dzeko daha sertini yaptı faul bile çalmadı. 3. golde Fenerbahçe’nin ofans oyuncusu Samba Camara’ya faul yapıyor, hakem bunu da görmüyor. Fenerbahçe çok büyük bir kulüp böyle şeylere ihtiyaçları yok. Fenerbahçe’yi zan altında bırakmak istemiyorum ama hakemlerin bariz hataları var. Nasıl bunları yapıyorlar anlamıyorum.” dedi.

Sivasspor, ilk yarıda Osayi’nin N’Jie’ye müdahalesinde penaltı bekledi.

“Dün Pendik’e bugün bize…”

Caner Osmanpaşa ise “Bu lig sadece 2 takım için mi ayarlandı? O zaman iki takım kendi arasında oynasın. Bu sadece bize olan bir şey değil. Burada sitem ediyoruz ama yaramız var yani. İlk yarı net penaltıyı nasıl vermezsiniz? Neye göre çalmıyorsun. Her hafta bir pozisyon. 3. golde adam ayağa basıyor, ‘Bilerek basmıyor’ diyor. Penaltıyı vermiyorsun, 1-1 olacak. Dün Pendik’e aynısı yapılıyor. Bütün Anadolu takımlarına yapılıyor. Ben anlamıyorum ki. Bizim ekmek paramız yok mu? Bizim bir mücadelemiz yok mu? O zaman sahaya çıkmayalım. 3-0 hükmen mağlup yazsınlar. Bu kadar basit, rahat kararlar verilemez. 4. golü yiyoruz, İrfan’a soruyorum ‘Eline vurdu mu’ diyorum, ‘Evet vurdu ama yerde vurdu’ diyor. Bu fark eder mi? Yerdeyken elimle gol atabilir mi? Nerede vurduğunun önemi var mı! İlk gol hariç bütün gollerde problem var. Bu kadar rahat verilemez. Biz oynamayalım mı? Bize penaltı verilmesin mi? İki takım çekişecek diye… Böyle mi artacak ligin kalitesi? Böyle olmaz. Bu kadar rahat verilemez. Özür diliyorum, sinirleniyorum. Takım arkadaşlarım da aynı. Aramızda 100-150 milyon euroluk fark var. Fenerbahçe’nin bir suçu var demiyorum, Fenerbahçe ile alakası yok dediklerimin. Olamaz bu kadar fark. Biz nasıl kazanacağız? VAR bir kere çağırmadı ya, bir tane pozisyona. Özür diliyorum. Kusura bakmayın. Taktikle ilgili bir şey söyleyecek durumda değilim.” dedi.

“Sonuçlar önceden mi organize ediliyor?”

Sivasspor Basın Sözcüsü Gökhan Karagöl ise “Biz ne söyleyeceğimizi bilmiyoruz. Ekonomik anlamda takımların arasında uçurum olduğu yerde elimizden geleni yapıyoruz ama bu tip maçların sonuçları önceden mi organize ediliyor, başka bir şey mi oluyor? Biz buna karar veremedik, anlamadık. Konuşuruz, ediyoruz, ne yapalım diye. Çıkıp oynuyoruz. Futbolun paydaşları üzerlerine düşeni yapmıyorlar. VAR’daki hakemler oradalar mı, geldiler mi, varlar mı çok merak ediyoruz.” dedi.

Sen yoksan her şey eksik, sen varsan her şey tamamSen yoksan her şey eksik, sen varsan her şey tamam

Servet Çetin: Fenerbahçe hak etti

Sivasspor teknik direktörü Servet Çetin ise “İlk yarı istediğimiz gibi başladık. Önde bastık, Fenerbahçe’nin geride oyun kurmasına izin vermedik. Uzun topa zorladık. Uzuna zorlayacağız, ikinci topu biz alırsak atak yapacağız diye çalışmıştık. Maalesef bir tane golü ikinci topu alarak attılar. Büyük takım farkı bu, pozisyon yakalayınca değerlendiriyorlar. Önde bastık, oynama isteğini gösterdik, golü de bulduk. O ara biraz tutabilsek… Çok basit goller yedik. İyi bir futbol oynadık. Hiç geriye yaslanmadık. Trabzonspor maçında çekilmiştik ama burad hiç çekilmedik. Top oynamada eşitiz, paslarda biz üstünüz. Kaliteli ayaklar işi çözdüler. Yazık oluyor yani. İyi oynamasak üzülmeyeceğiz. İyi oynayıp sonuca yansıtamıyoruz. Fenerbahçe hak etti. Başka da bir şey söyleyemiyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

‘Şimşek kokartı taktı’ iddiası

Karşılaşmanın ardından yayıncı kuruluşta yayınlanan hakem yorumlama programı Trioda eski hakemlerden Bahattin Duran, kesin olmamakla birlikte Fenerbahçe-Sivasspor maçı hakemi Bahattin Şimşek’in FIFA kokartı taktığını açıkladı.

Ünlü hakem sakatlığı nedeniyle sezonu kapadıÜnlü hakem sakatlığı nedeniyle sezonu kapadı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.