Fenerbahçe hata yapmak istemiyor… Rakip Alanyaspor

Fenerbahçe, Alanyaspor'u konuk ediyor. Galatasaray ile şampiyonuluk yarışına giren sarı lacivertliler Kadıköy'de maça üç puan parolasıyla çıkacak.

Spor 11 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Alanya'daki ilk maçı Fenerbahçe 1-0 kazanmıştı.

Fenerbahçe, Süper Lig’in 25. haftasında yarın Corendon Alanyaspor’u ağırlayacak. Ülker Stadyumu’nda saat 19.00’da başlayacak müsabakayı Çağdaş Altay yönetecek. Karşılaşma beIN sports 1 kanalından canlı olarak yayınlanacak. Ligde oynadığı 24 maçta 20 galibiyet, üç beraberlik ve bir yenilgi alan sarı-lacivertli takım, 63 puan topladı. Fenerbahçe, hafta içinde Türkiye Kupası maçında konuk olduğu Gaziantep FK’yi 2-0 yenerek kupada çeyrek finale yükseldi.

Fenerbahçe’de üç eksik

Fenerbahçe’de sakatlığı süren Fred’in yanı sıra Gaziantep FK deplasmanında sakatlanan Joshua King’in, Alanyaspor karşısında forma giymesinin zor olduğu öğrenildi. Ayrıca Nijerya Milli Takımı’yla Afrika Uluslar Kupası’nda finale yükselen Bright Osayi-Samuel de eksik olan bir diğer oyuncu. Sarı-lacivertli ekipte iki futbolcu da sarı kart sınırında. Michy Batshuayi ve Alexander Djiku, kart görmeleri halinde bir sonraki hafta deplasmanda oynanacak Rizespor karşılaşmasında takımlarını yalnız bırakacak.

Trabzonspor'dan Fenerbahçe'ye gidiyor... Tarihi transferTrabzonspor’dan Fenerbahçe’ye gidiyor… Tarihi transfer

Becao, 105 gün sonra sahaya çıkmaya hazırlanıyor​​​​​​​

Fenerbahçe’nin Brezilyalı savunmacısı Rodrigo Becao, teknik direktör İsmail Kartal’ın şans vermesi durumunda Alanyaspor maçının kadrosunda yer alacak. Sakatlığının ardından takımla çalışmalara başlayan ve form tutan 28 yaşındaki oyuncu, Alanyaspor mücadelesiyle birlikte sahalara dönmeye hazırlanıyor. Süper Lig’in 10. haftasında 29 Ekim 2023 tarihinde oynanan Pendikspor mücadelesinde sakatlanan Becao, ligde 14, Türkiye Kupası’nda iki ve UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde de üç maçta forma giyemedi. Brezilyalı oyuncu forma giymesi durumunda 105 gün sonra sahaya çıkmış olacak.

Serdar Dursun sekiz ay sonra Fenerbahçe’de

Fenerbahçe’nin ara transferde Karagümrük’ten kadrosuna kattığı Serdar Dursun, sekiz ay sonra sarı-lacivertli formayı giymeye hazırlanıyor. Fenerbahçe’ye 2021 yaz transfer döneminde transfer olup iki sezon oynayan 32 yaşındaki futbolcu, sezon başında eski takımlarından Fatih Karagümrük’e gitmişti. Son olarak 11 Haziran 2023’te Başakşehir ile oynanan Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe forması altında sahaya çıkan Serdar Dursun, oynaması durumunda 245 gün sonra yeniden sarı-lacivertli formayı sırtına geçirecek.

Galatasaray - Fenerbahçe rekabeti Afrika'ya taşınıyorGalatasaray – Fenerbahçe rekabeti Afrika’ya taşınıyor

Dzeko beş maçtır suskun

Süper Lig’de 16 golle krallık listesinin en üst sırasında bulunan golcü futbolcu Edin Dzeko, ligde beş maçtır gol atamıyor. Sarı-lacivertli ekip, Dzeko’nun skor üretemediği beş mücadelede dört galibiyet ve bir beraberlik aldı.

Alanyaspor’da tek eksik

Alanyaspor ise 24 hafta sonunda 27 puan topladı. Fatih Tekke yönetimindeki Akdeniz ekibinde uzun süredir sakatlığı bulunan Anderson Silva dışında eksik bulunmuyor.

Fenerbahçe’nin üstünlüğü var

Fenerbahçe ile Alanyaspor ligde 16. kez karşı karşıya gelecek.İki ekibin bugüne kadar ligde karşılaştığı 15 mücadelede Fenerbahçe dokuz kez sahadan galip ayrılırken üç maç beraberlikle sonuçlandı. Alanyaspor ise üç karşılaşmada Fenerbahçe’yi mağlup etmeyi başardı. Sarı-lacivertli ekip bu maçlarda 32 kez gol sevinci yaşarken kalesinde ise 15 gol gördü.Fenerbahçe, Alanyaspor ile ligde bugüne kadar yedi kez İstanbul’da karşılaştı. Bu maçlarda sarı-lacivertli takım dört kez kazanırken, itimücadele beraberlikle sonuçlandı, Akdeniz temsilcisi bir maçta üç puana uzanan taraf oldu. Bu maçlarda Fenerbahçe 15 gol sevinci yaşarken, kalesinde beş gol gördü. Sarı-lacivertli takım, ligin ilk yarısında Alanya’da oynanan mücadeleyi İrfan Can Kahveci’nin golüyle 1-0 galip tamamlamıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.