Kılıçdaroğlu, ülkücülerle buluştu: Eski genel başkanlardan çağrı

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Ülkücü kanaat önderleri' ile bir araya geldi. Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Alaattin Aldemir görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "Ülkü Ocakları Başkanlarımız da burada. Millet İttifakı'na desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Siyaset 25 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’nın Çankaya ilçesindeki Zübeyde Hanım Sosyal Tesislerinde ‘Ülkücü kanaat önderleri’ ile bir araya geldi.

Eski Ülkü Ocakları Başkanları Azmi Karamahmutoğlu ve Alaattin Aldemir, basına kapalı gerçekleşen görüşme öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Karamahmutoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün hükümetlerinin terörizm ile mücadele ettiğini belirterek, “Şimdiki hükümet de etmek zorundadır ve etmektedir. Bundan sonra gelecek hükümetler de terör örgütleri ile mücadele edecektir. Bu söylemiş olduğum düşünce ve kararlılık Kılıçdaroğlu ile Ümit Özdağ arasında imzalanan mutabakat metnine yansımıştır. Türk milliyetçilerinin olduğu bir yerde terörizmle mücadelenin ihmal edileceğini düşünmeyi ‘oksimoron’ diye bile tabir edemeyiz” dedi.

Karamahmutoğlu, Ümit Özdağ’ın cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini açıklamasıyla ilgili soruya da “Birilerinin lehine çekilmiş olmanın blok halinde seçmeni oraya taşıyacağı gibi iddialı bir söz söylemek istemem. Çünkü ben yurttaşların her birini fert olarak ele alırım ve özgür iradesi ile davranırlar. Yani bir cumhurbaşkanı adayının ‘şura lehine çekildim’ dediğinde, insanları blok halinde oraya taşıyamayacağını biliyorum. Fakat Zafer Partisi ve Özdağ’ın buradaki durumu farklılık arz ediyor. Zira ittifakın aldığı oydan farklı, bizzat partisinin de almış olduğu yüzde 2,2’lik bir oy oranı vardır” diye yanıt verdi.

Ülkü Ocakları'ndan Kılıçdaroğlu ve Akşener pankartı: Her oy Mehmetçiğe kurşunÜlkü Ocakları’ndan Kılıçdaroğlu ve Akşener pankartı: Her oy Mehmetçiğe kurşun

Aldemir: Kararsızlar sandığa gitmeli

Eski Ülkü Ocakları Başkanı ve CHP üyesi Alaattin Aldemir ise Türk milliyetçilerinin Türkiye’nin yeni yol ayrımına doğru bir yerde durduğunu Türkiye ve dünya kamuoyuna duyurduklarını belirterek, “Benden önceki ve sonraki Ülkü Ocakları Başkanlarımız da burada. Başta Azmi Karamahmutoğlu olmak üzere Millet İttifakı’na desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Vecdet Öz Hocamıza ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ Hocama da şükranlarımı sunuyorum. Türk milliyetçilerinin, Türkiye’deki vatansever demokrat seçmenlerin bu süreci çok iyi takip etmelerini, kararsızlar varsa bu aldığımız kararlar doğrultusunda sandığa gitmelerini özellikle rica ediyorum” dedi.

Sazak’tan Kılıçdaroğlu için çağrı

Öte yandan MHP’nin kurucularından Gün Sazak’ın oğlu ve eski MHP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Servet Sazak, “Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminde oyum da kalbim de kendisi 24 Oğuz Boyu’ndan biri olan Begtili Boyu’na mensup Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana” diye konuştu.

Süleyman Servet Sazak, bugün Twitter hesabında paylaşımda, cumhurbaşkanı seçiminin 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci turunda Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini açıkladı.

Sazak, paylaşımında şunları kaydetti:

“Ülkücü kalabilmek için; mücadele geçmişimizi ‘siyaseten Müslüman’ bir siyasi tarikatın bagajına rehin bırakan yanaşmacı figüranların vebaline ortak olmamak için; Ülkü Ocakları Genel Başkanlarımızdan, ülkücü şehidimiz Sinan Ateş kardeşimizin minicik kızlarının feryadını unutturmamak için, sözüm ona tarikat şeyhi olan babası tarafından müridinin cinsel istismarına rehnedilen altı yaşındaki kızımızın feryadını ilelebet duyurmak için; niyeti kirli, kursağı kirli, uçkuru kirli, Damat Ferit soylu siyasi aktörlerin siyasi şehvetlerine meze olmamak için; Müslüman’ın kıblesini çalan, çocuklarımızın geleceğini çalan, kutsallarımızın içeriğini çalan siyaset sirkinin cambazlarını ipten indirmek için, Andımız’ı okullarımızda yeniden okutabilmek için; babam, ülkücü şehidimiz Gün Sazak’tan bizlere miras kalan hırsızlarla mücadele geçmişimizi geleceğe taşımak için, ‘Türkiye Cumhuriyeti’ne yüzüncü yılını yaşatmayacağız’ hezeyanıyla yola çıkmış siyaseten Müslüman muktedirlere inat, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesine ve Cumhuriyet’imizin kurucu ideolojisi olan Türk milliyetçiliği ülküsüne ihanet etmemek için, cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminde oyum da kalbim de kendisi 24 Oğuz Boyu’ndan biri olan Begtili Boyu’na mensup Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana.”

MHP'li Büyükataman Sinan Oğan'la ilgili konuştu: Ülkücü hareket içinde yer almadı, aldığı oylar cebinde değilMHP’li Büyükataman Sinan Oğan’la ilgili konuştu: Ülkücü hareket içinde yer almadı, aldığı oylar cebinde değil

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.