Gençlerbirliği’nde paralı yönetici yoksa Niyazi Akdaş da yok!

Gençlerbirliği Başkanı Niyazi Akdaş, takımın TFF 1. Lig’de kalmasının ardından görevde kalma şartını duyurdu. Devre arasında Arda Güler’in %20’lik haklarını Fenerbahçe’ye göndererek transfer tahtasını açan başkan, mali anlamda destek istedi.

Spor 25 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Gençlerbirliği'ni ligde tutan başkandan görevde kalma şartı.

Gençlerbirliği Başkanı Niyazi Akdaş, yönetim kuruluna maddi olarak destek çıkabilecek kişilerin yönetime katılması halinde görevde kalacağını vurguladı. Akdaş, sezon başında transfer yasağı olan ve ilk devrede yalnızca 7 puan toplayabilen Gençlerbirliği’ni kümede tuttuklarını belirtti.

Ankara ekibi, devre arasında Arda Güler’in %20’lik haklarını Fenerbahçe’ye kalıcı olarak satmıştı. Bu satışın ardından borçlar kapatılmış, transfer penceresi açılmıştı. Bir kısmı kiralık, bir kısmı da altyapılara gönderilmek üzere 30 oyuncu transfer edilmişti. Gençlerbirliği, ligin ikinci yarısında topladığı 31 puanla ligde kaldı.

Rizespor Süper Lig'e geldi, Altınordu küme düştü... 1. Lig'de düğüm çözüldüRizespor Süper Lig’e geldi, Altınordu küme düştü… 1. Lig’de düğüm çözüldü

Niyazi Akdaş, bu sürecin ardından göreve devam etmesi için tek şartı olduğunu açıkladı. Akdaş, “Haziranda seçimli genel kurul yapacağız. Eğer orada mali katkı verecek arkadaşlarımızı yönetime katarsak, o zaman ben devam ederim. Aksi takdirde benim devam etmem mümkün değil. O yüzden çok sevdiğim Gençlerbirliği Kulübünün başkanlık görevinden ayrılmak durumunda kalabilirim. Biz üç sene için seçildik ama yönetim kurulundan uygun parayı tahsil edemedim. O bakımdan yeni bir yönetim kurulu, yeni bir anlayışla devam etmek istiyorum. Bunu sağlayabilirsek devam edeceğim. Aksi takdirde bazıları ‘İstifa etsin, yeni yönetim gelsin.’ diyor. Buyursunlar gelsinler, halledebiliyorlarsa halletsinler” şeklinde konuştu. Niyazi Akdaş, kulübün borcunun 44 milyon lira olduğunu, bu rakamın göreve geldikleri ve euro’nun 10 olduğu zamanda 130 milyon lira olduğunu söyledi.

Fenerbahçe Arda Güler'in bonservisi için anlaştıFenerbahçe Arda Güler’in bonservisi için anlaştı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.