Montella: Ayakları yere basarak büyük düşünmek lazım

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, millilerin vize aldığı 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası için hedeflerinden bahsetti.

Spor 10 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Vincenzo Montella'dan açıklamalar.

İtalyan çalıştırıcı Vincenzo Montella Anadolu Ajansı’na konuştu. Montella, geçtiğimiz günlerde Madrid’e gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Real Madrid forması giyen Arda Güler’i, Getafe’li Enes Ünal’ı ve Atletico Madrid için ter döken Çağlar Söyüncü’yü ziyaret etti.

Ziyareti hakkında konuşan İtalyan “Bazıları (Enes Ünal ve Arda Güler) oldukça uzun süreli sakatlıklar yaşadı. Benim amacım, futbolcu olarak önceden tanıdığım bu oyuncularımızı daha yakından tanımaktı. Oldukça olumlu izlenimler aldım. Şimdi gelecek kamplarımız için onları kadroya çağırıp çağırmayacağımı değerlendireceğim.” dedi. Arda için “İnanılmaz bir yetenek” değerlendirmesinde bulunan deneyimli isim kadro tercihi hakkında “Sonuca bakmak için bazı şeyleri karıştırarak, birlikte ele almak gerekir. Gençler, biraz daha tecrübeliler ve daha yüksek tecrübesi olanlar. Biz tüm genç yeteneklerimize bakıyoruz. Avrupa Şampiyonası’ndan sonra da diğer gençler için boşluk olacağını düşünüyorum.” açıklamasında bulundu.

Montella Madrid'de Arda'yı yakın takipteMontella Madrid’de Arda’yı yakın takipte

Hırvatistan galibiyetine inandıklarını ve bu uğurda çalışma yaparak karşılığını aldıklarını belirten Montella, grup birinciliği için önümüzdeki milli arayı işaret ederek “Almanya’ya gitmeyi garantilemeyi başardık. Çok mutluyuz. Şimdi önümüzde önem verdiğimiz bir hazırlık maçı (Almanya’ya karşı) var. Ama sonrasında grup birinciliğine karar verecek daha da büyük bir maçımız (Galler) var. Bu noktada grup birincisi olarak çıkıp küçük de olsa bir avantaj elde etmek bizi mutlu eder. Grup birincisi olmanın kuralarda küçükte olsa bir avantajı olur. Birinci olarak çıkmanın verdiği prestijin yanında küçük bir avantaj da iyi olur.” dedi.

Montella “Kupayı kazanabilir miyiz?” düşüncesi hakkında “Adım adım ilerlemek lazım. Önemli bir hedefi gerçekleştirdik. Şimdi hazırlanmak için önümüzde bir zaman var. Sezon sonunda birçok futbolcu hazır durumda olursa yapacağımız seçimler, değerlendirmemiz çok daha fazla olacak. O zaman ayaklarımız yere basarak büyük düşünmeye başlayabiliriz.” yorumunu yaptı.

Eski öğrencileri Montella'yı mahcup etmediEski öğrencileri Montella’yı mahcup etmedi

Milli takımı çalıştırmanın büyük bir sorumluluk olduğunu belirten Montella önce çalışacaklarını ardından hedef koyup, hayal kurup yola devam edeceklerini vurguladı. Montella ayrıca ilk defa bir milli takım teknik direktörlüğü yapmasıyla ilgili “Başlangıçta bazı şüphelerim, endişelerim vardı. Çünkü farklı bir iş.” diyen İtalyan teknik adam, “Ama bu işi seviyorum. Dinamik, sürekli güncelleme gerektiren bir iş. Tüm maçları izlemeye çalışıyorum. Bu benim sevdiğim bir şey. Kendi hızımı buluyorum.” şeklinde konuştu.

Batıl inançlara inanmadığını belirten teknik patron EURO 2024 ile ilgili “”Fransa çok güçlü bir takım. Kazanmaya da alışık bir takım. Fransa kadar güçlü diğer bir takım İngiltere, Belçika ya da evinde oynama avantajına sahip Almanya gibi başka takımlar da söyleyebilirim. Eğer şampiyonaya katılmayı başarırsa İtalya, ya da tarihlerinde büyük hedeflere alışık Hırvatistan gibi takımlar.” değerlendirmesini yaptı.

Öyle kolay olmadı! Montella'nın asıl sihrini Euro 2024'te göreceğizÖyle kolay olmadı! Montella’nın asıl sihrini Euro 2024’te göreceğiz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.