Premier Lig’de yine tecavüz skandalı

The Athletic'in haberine göre Premier Lig'in önde gelen bir figürlerinden biri 18 yaş altındaki iki kıza tecavüz etti. Mağdurlardan birinin 15 yaşında olduğu belirtildi.

Spor 25 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Premier Lig'de tecavüz iddialarının ardı arkası kesilmiyor.

Futbol dünyası, dün sabah saatlerinde The Athletic’in yaptığı ve Premier Lig’de önde gelen bir figürün 18 yaşın altında iki kıza tecavüz ettiği haberiyle sarsıldı.

ABD merkezli kaynağın haberinde söz konusu şahıs hakkında ortaya atılan iddia doğrultusundaki soruşturma devam ederken, 1990’lardan kalma tecavüz ve çocuklara yönelik cinsel saldırı suçlamalarından farklı bir soruşturmanın da görüldüğü aktarıldı.

İkinci kurban olduğu iddia edilen kişinin 2021’in sonunda polisle irtibata geçtiği ve 16 yaş altındaki çocuklara yönelik cinsel suçları inceleyen birime şikayetini bildirdiği söylendi. Bu kişiye göre olay, hakkında suçlama bulunan kişinin evinde yaşandı. Ancak bu kişinin şikayeti İngiltere’deki yasal bir boşluğun azizliğine uğruyor. Zira 1956 Cinsel Suçlar Yasası’na göre 1956 ve 2004 yılları arasında cinsel saldırıya uğrayan kişinin saldırıya uğradıktan sonra 1 sene içinde suçlama yapması isteniyordu. Ulusal Çocuklara Karşı Şiddetin Önlenmesi Topluluğu söz konusu yasayı kalp kırıcı bulduğunu ifade ediyordu.

'Bir Premier Lig futbolcusunun tecavüzüne uğradım!'‘Bir Premier Lig futbolcusunun tecavüzüne uğradım!’

Polis söz konusu şikayette bulunan kişiye çok geç şikayette bulunduğunu söyledi. Kurban olduğu iddia edilen ve 13 ile 15 yaş arasında olduğu söylenen kişinin şikayetini olaydan sonraki bir sene içinde duyurması gerekliydi. Söz konusu yasadaki madde, 2004 Mayıs ayında değişti. Ancak iddia edilen suçlama önceki 48 sene içinde gerçekleştiyse yasa geçerliliğini koruyor. Dolayısıyla söz konusu kişinin şikayeti hakkında Kraliyet Savcılık Servisi tarafından daha fazla incelemeye gerek duyulmadığı kararı alındı. The Athletic’in haberinde kişisel verilerin korunmasıyla alakalı kanun gereği kurbanın adı verilmiyor.

Ancak son suçlamanın ardından söz konusu suçlamaya maruz kalan kişinin 12 Temmuz’da kendi rızasıyla polis merkezine gittiği söyleniyor. Son suçlamayı yapan kişinin yaşı sorulduğunda ise net bir bilgi verilmese de teenager yani 18 yaş altı olduğu bilgisi veriliyor.

Hakkında şikayet olan şahsın hala İngiliz futbolunda görev aldığı iddia ediliyor. Konuyla alakalı konuşan FA sözcüsü “Güçlü koruma önlemlerimiz var ve bize yapılan tüm bilgilendirmeler politikalarımız ve prosedürlerimiz doğrultusunda ele alınıyor. Futbolda çocuklara ve yetişkinlere zarar verme riski oluşturabilecek FA koruma düzenlemeleri kapsamında tehdit oluşturabilecek herkesi araştırıyor ve değerlendiriyoruz. Bireysel vakalar hakkında yorum yapmıyoruz” dendi.

Ryan Giggs nefes aldı: Aile içi şiddet kabusu bittiRyan Giggs nefes aldı: Aile içi şiddet kabusu bitti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.