Süper Lig yolcusu kalmasın! Son bilet için kapışma

Samsunspor ile Rizespor'dan sonra Süper Lig'e çıkacak 3. takım için play-off başlıyor. Pendikspor'un finaldeki rakibi Göztepe - Bodrumspor ve Eyüpspor - Sakaryaspor eşleşmelerinden sonra belli olacak.

Spor 26 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
4 takımdan ikisi bugün Süper Lig hayaline veda edecek.

Türkiye Futbol Federayonu (TFF), sezon öncesi 1. Lig’den Süper Lig’e çıkma prosedürünü değiştirdi. Yeni düzenlemeye göre ilk iki takım yani Samsunspor ve Rizespor direkt olarak Süper Lig’e çıktı. Süper Lig sevinci yaşayacak son takımsa lig üçüncüsü Pendikspor ile play-off’tan gelecek takım arasında oynanacak final maçıyla belli olacak. Pendikspor’un rakibini belirlemek için yapılacak play-off eşleşmeleri tek maç üzerinden oynanacak. Karşılaşmayı kazanan takım adını yarı finale yazdıracak. Maçın 90 dakikası berabere biterse 15’er dakikalık iki devre halinde uzatmalar oynanacak, eşitlik bozulmazsa seri penaltı atışlarına geçilecek. Play-off’ta ilk turu geçen takımlar 31 Mayıs ve 4 Haziran’da iki maç yaparak rakibini geçmeye çalışacak. Bir ayağında Pendikspor’un bulunduğu play-off finalinin tarihiyse 8 Haziran. Sarı O maçı kazanan Süper lig takımı olacak. Kart cezaları play-off etabı öncesinde sıfırlandı. Bu sezon 28. defa uygulanan play-off sisteminde Pendikspor ve Bodrumspor ilk defa, Sakaryaspor beşinci, Göztepe üçüncü ve Eyüpspor ikinci kez mücadele edecek.

Bodrumspor ve Göztepe normal sezonun son maçında oynamış ve 1-1 berabere kalmıştı.

Bodrumspor – Göztepe

Bodrumspor son haftalarda yenilgiler alsa da ligi 4. sırada bitirmeyi başardı ve yeni statüye göre tek maç üzerinden oynanacak karşılaşmada saha avantajını ele geçirdi. Maç öncesi 4 bin 500 kapasiteli Bodrum İlçe Stadı’nda satışa çıkan tüm biletler tükendi. Geçen yıl 2’nci Lig’de play-off’ta şampiyonluk yaşayan Bodrumspor’da cezalı ve sakat oyuncu bulunmuyor. Bodrumspor Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, saha ve seyirci avantajlarını kullanacaklarını belirterek “Rakibimiz ligin ikinci yarısından bu yana iyi futbol oynayıp, iyi sonuçlar aldı. Turu geçen tarafın biz olacağını düşünüyorum” dedi.

Gençlerbirliği'nde paralı yönetici yoksa Niyazi Akdaş da yok!Gençlerbirliği’nde paralı yönetici yoksa Niyazi Akdaş da yok!

Ligi 7. sırada bitiren Göztepe, özellikle son haftalarda yüksek bir form yakaladı. 5 Şubat’ta Gençlerbirliği’ne yenildikten sonra yenilgi yüzü görmeyen İzmir ekibi, bu süre boyunca şampiyon Samsunspor’u yenerek serisini bitirdi. Rizespor karşısında da galibiyeti son saniye golüne engel olamayarak kaçırdı. Ligin son haftasında play-off’taki rakibi Bodrumsupor ile deplasmanda karşılaşan Göztepe, sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı. Göztepe’de cezası sona eren Obinna Mamah görev verilmesi halinde forma giyebilecek. Tedavileri süren stoperler Mihojevic ve Erhan ise müsabakada oynayamayacak. Göztepe Teknik Sorumlusu Şakir Özkayımoğlu “Tek amacımız Göztepe’yi Süper Lig’e taşımak. Bunun adımını Bodrumspor maçında atacağız. Kazanıp hedefimize emin adımlarla ilerlemek istiyoruz” dedi.
Bodrum İlçe Stadı’nda oynanacak karşılaşma saat 17.00’de başlayacak. Maçı Arda Kardeşler yönetecek.

Sakaryaspor, ev sahibi avantajını kullanmak isteyecek.

Sakaryaspor – Eyüpspor

Sakaryaspor averajla normal sezonu 5. sırada bitirdi ve 6. Eyüpspor karşısında saha avantajını ele geçirdi. Yeşil-siyahlılarda sakatlığı bulunan Hadi Sacko sezonu kapattı. Çağlayan Menderes ve Ümit Kurt’un ise sakatlıklarını atlattı ve bu maçta oynayabilecekler. Gençlerbirliği karşılaşmasının 45.dakikasında rakibine yaptığı hareket sonrası kırmızı kart gören ve üç maç ceza alan Isaac Donkor ise Eyüpspor maçında yok.

Beşiktaş'tan UEFA'ya giden ilk mektupta 'tescil' yok! Kutlama çelişkisiBeşiktaş’tan UEFA’ya giden ilk mektupta ‘tescil’ yok! Kutlama çelişkisi

Eyüpspor ise sezonun ilk yarısını lider geçtikten sonra büyük düşüşe geçti. İbrahim Üzülmez’i görevden alan İstanbul ekibi önce Zafer Turan sonra Arda Turan’ın teknik direktör olarak görevlendirdi. Arda Turan yönetiminde Eyüpspor ilk 4 maçı galibiyet alamadan geçti, son hafta gelen 2-1’lik Keçiörengücü galibiyetiyle kendini play-off’a attı. Sakarya Atatürk Stadyumu’nda saat 20.00’de başlayacak karşılaşmada Zorbay Küçük düdük çalacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.