1. Lig play-off heyecanı başladı, Süper Lig’e çaylak geliyor

1. Lig play-off maçlarında Bodrumspor Göztepe'yi, Eyüpspor da Sakaryaspor'u saf dışı bıraktı. Böylece daha önce Süper Lig'de oynamış bir takımın şampiyonluk için şansı kalmadı. Ya Bodrum ya Eyüp seneye Süper Lige geliyor.

Spor 27 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Bodrumspor, saha avantajını iyi değerlendirdi.

TFF 1. Lig play-off heyecanı tek maç üzerinden yapılan ilk turla başladı. Günün ilk maçında Bodrumspor, kendi sahasında Göztepe’yi konuk etti. Tarihinde ilk kez mücadele ettiği 1. Lig’de büyük başarı elde eden Bodrumspor maça hızlı başladı. 16. dakikada sağ kanattan gelişen atakta Cenk Şen topu ağlara göndererek ev sahibi takımı 1-0 öne geçirdi. İlk yarının ilk uzatma dakikasında İsmail Köybaşı şanssız bir an yaşadı. Topu uzaklaştırmak isteyen Göztepe’nin kaptanı topu kendi ağlarına yolladı. İlk yarı 2-0 Bodrumspor’un üstünlüğüyle bitti.

Geleceğin yıldızları sahneye çıktı! İsim isim yükselenlerGeleceğin yıldızları sahneye çıktı! İsim isim yükselenler

İkinci yarıda ev sahibi takım oyunu kendi yarı alanında ka.ul etti. Son dakikalara doğru Göztepe’de stoper Atınç Nukan forvette görev yapmaya başladı. Bu taktiksel değişiklik sonucunu verdi. Atınç Nukan 86. dakikada ağlara gönderdiği topla Göztepe’yi ümitlendirdi. Maçın sonuna 10 dakika eklenirken 90+9’da sahneye çıkan Umar Aminu Bodrumspor’u turu getiren golü ağlara gönderdi. Karşılaşma 3-1 sona erdi. Bodrumspor Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, maçtan sonra yaptığı açıklamada “Futbolcular gerçekten verdiğim görevleri layıkıyla yerine getirdiler. Göztepe, çok etkili bir takım. Doğru kapattık, doğru çıktık. Neticesinde galip gelmeyi bildik. Oyuncu kardeşlerimi bir kere daha tebrik ediyorum” dedi. Göztepe Teknik Sorumlusu Şakir Özkayımoğlu ise şöyle konuştu; “Buraya kadar getirip burada bırakmak bizi çok üzdü. Final maçında iyi olan taraf Bodrumspor’du. Bodrumspor hak ederek bir üst tura çıktı. Bütün oyuncu kardeşlerimi ayrı ayrı kutluyorum.”

Arda turan yönetimindeki Eyüpspor, Sakaryaspor’u saniyede bulduğu golle geçti.

Eyüpspor, Sakaryaspor’u 120+2’de geçti

Günün ikinci 1. Lig play-off maçı Sakaryaspor ve Eyüpspor arasında oynandı. Karşılaşma boyunca iki takım çok temkinli bir oyun ortaya koyunca takımlar pozisyona girmekte zorlandı. Maçın 90 dakikalık normal süresi 0-0 sona erdi. Sakaryaspor taraftar desteğine rağmen uzatmalarda defansta açık verdi. Eyüpspor bu fırsatları kaçırırken 120+2’de Eyüpspor’dan Alpaslan Öztürk ceza alanı dışından vurduğu harika şutla takımına turu getirdi. Maz sonuda Sakaryalı taraftar ve futbolcular büyük üzüntü yaşadı.

2. tura Eyüpspor ve Bodrumspor’un yükselmesinden sonra TFF programı açıkladı. Buna göre ilk maç 31 Mayıs saat 20.00’de Eyüpspor’un sahasında oynanacak. Rövanş ise 4 Haziran 16.00’da Bodrum’da olacak.

Çaylak takım Süper Lig vizesi alacak

Sakaryaspor ve Göztepe’nin elenmesiyle kalan 3 aday arasında Süper Lig’de daha önce mücadele eden takım bulunmuyor. Pendikspor, Eyüpspor ve Bodrumspor’dan biri ilk defa Süper Lig de mücadele edecek. Üç takımın stadyum seyirci kapasiteleriyse şöyle…

Bodrumspor: 4563; Eyüpspor: 1980; Pendikspor: 2500.

Ankaragücü kartı olmayana Galatasaray maçı bileti yokAnkaragücü kartı olmayana Galatasaray maçı bileti yok

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.