Ve Mehmet Şimşek konuştu: Dubai’ye yerleşmedim, hasta da değilim

Adı sürekli ekonomi bakanlığı için geçen ancak aktif siyasete dönmeyi düşünmediğini açıklayan Mehmet Şimşek, sessizliğini bozdu. Dubai'ye yerleştiği ve hasta olduğu iddialarının yalan olduğunu belirten Şimşek, "Ankara'dayım, mide ülseri dışında da hastalığım yok" dedi.

Ekonomi 27 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

AK Parti iktidarında yeniden ekonominin direksiyonuna oturacağı sık sık iddia edilen ancak görevi kabul etmediğini açıklayan eski Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla iddialara açıklık getirdi. Şimşek, paylaşımında Dubai’ye yerleştiğine dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Ailecek Ankara’da yaşıyoruz” dedi. Hastalığı nedeniyle ekonomi bakanlığını kabul etmediği iddiaları içinse Şimşek, “Ayrıca ciddi bir hastalığımın olduğuna dair haberler de gerçeği yansıtmıyor. Allah’a çok şükür mide ülseri dışında önemli bir rahatsızlığım yok” ifadelerine yer verdi.

Mehmet Şimşek dedikodusu bitmiyor: Seçim yaklaştı, 'ekonomiyi güçlendirme' yarışı hızlandıMehmet Şimşek dedikodusu bitmiyor: Seçim yaklaştı, ‘ekonomiyi güçlendirme’ yarışı hızlandı

Şimşek görevi reddetti, Erdoğan ‘Ekip kurdu’ dedi

Mehmet Şimşek 20 Mart’ta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine AK Parti Genel Merkezi’ne gelip görüştükten sonra aktif siyasette yer almayı düşünmediğini açıkladığı halde iddialar bir türlü bitmemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, nisan ayı başında katıldığı bir televizyon programında “Önümüzdeki dönem ekonomi politikalarımızı daha da güçlendirmek için şimdiden ciddi hazırlıklar yürütüyoruz. Uzun yıllar ekonomi yönetimimizde yer alan Mehmet Şimşek kardeşimizin koordinasyonunda bir ekip bu doğrultuda hazırlıklar yapıyor. Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanlığımızda, Merkez Bankamızda ve diğer birimlerimizde yürütülen çalışmalar da var. İnşallah seçimden sonra bunların hepsini bir araya getirip ekonomi politikamızı daha da güçlendirerek yolumuza devam edeceğiz” demişti.

Mehmet Şimşek Erdoğan'ın Batman gezisine katıldıMehmet Şimşek Erdoğan’ın Batman gezisine katıldı

Babacan'a göre Erdoğan, Mehmet Şimşek'e bakanken aylarca randevu vermemişBabacan’a göre Erdoğan, Mehmet Şimşek’e bakanken aylarca randevu vermemiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.