Barack Obama’dan yazarlar grevine destek: Onlar olmasa stüdyolar da olmazdı

Barack Obama, yaklaşık bir aydır devam eden Hollywood grevinde senaristlere desteğini açıkladı. "Onlar olmasa stüdyolar da olmazdı" diyen Obama, yazarların emeklerinin karşılığını alması gerektiğini de savundu.

Kültür Sanat 27 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Barack Obama, Hollywood grevine de destek vermişti.

Barack Obama, Hollywood’da devam eden yazarlar grevine desteğini açıkladı. 2009-2017 yılları arasında ABD’nin devlet başkanlığını yapan Obama, yaptığı açıklamada “onlar olmasa stüdyolar da olmaz” diyerek 2 Mayıs’tan bu yana devam eden grevde yazarların endişelerini paylaştığını ifade etti.

Netflix’in yeni belgesel serisi ‘Working: What We Do All Day’in tanıtımı için düzenlenen toplantıya katılan Obama, konuşmasında: “Kendilerini biraz zor durumda hisseden pek çok stüdyo ve yayıncı olduğunu biliyorum. Yapımlar konusunda ürün bolluğu var ve onlar da kârlılıklarına bakıyorlar. Hissedar baskısı yaşıyorlar. Ama gerçek şu ki, önemli olan hikâyeleri yaratan yazarlar olmasaydı onlar da olmazdı. Yazarlar Birliği’ni gerçekten destekleyen biri olarak hikâye anlatıcılığına ve bunun zanaat olduğuna inanan biri olarak, umuyorum ki yaptıkları işin önemi herkes tarafından farkına varılır. Sonrasında da buna göre adımlar atılır. ” dedi.

2 Mayıs’ta başlayan Hollywod grevi, bir ayı geride bırakmak üzere.

Barack Obama: Yazarları ve grevi destekliyorum

“Yazarları ve grevi destekliyorum ve emeklerinin meyvelerinden adil bir pay almalarını umuyorum” diyen Obama’nın açıklamaları alkışlarla karşılandı. ABD Başkanı Joe Biden da geçen haftalarda yaptığı açıklamada, WGA’nın grevine desteklediğini söylemişti.

Senaristler, 2007 yılından bu yana ilk kez Hollywood stüdyolarıyla bir anlaşma yapamayınca 2 Mayıs’ta greve gitti. İki taraf arasında çıkmaza yol açan iki önemli anlaşmazlık noktası var: Ödemeler ve yapay zekâ kullanımı. WGA’nın yapay zeka kullanımını düzenlemek istemesine stüdyolar karşı çıkmıştı. Taraflar arasındaki anlaşmazlık bir ayı doldurmak üzere. Bu süre zarfında pek çok film ve dizinin çekimleri durdu, ödül törenleri gerçekleştirilemedi ya da iptal edilmek zorunda kaldı.

Ve Hollywood'da yazarlar greve çıktı: Stüdyoların B planı ise yapay zekaya senaryo yazdırmakVe Hollywood’da yazarlar greve çıktı: Stüdyoların B planı ise yapay zekaya senaryo yazdırmak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.