Bir istismar ifşası da Chopra’dan: Yönetmen iç çamaşırımı görmek istedi, o an çok utandım

Bollywood starlarından Priyanka Chopra sinema kariyerinin ilk yıllarında yaşadığı bir tacizi ifşa etti. Oynadığı bir filmde yönetmenin iç çamaşırını görmek istediğini anlattı. Buna karşı çıkıp filmden ayrıldığını söyleyen Chopra, "Çok sinir bozucu bir andı. Kullanıldığımı hissettim" dedi.

Kültür Sanat 27 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Bollywood’un en önemli yıldızlarından biri olan Priyanka Chopra’yı Time dergisi dünyanın en etkili 100 kişisi arasında göstermiş, Forbes dergisi dünyanın en güçlü 100 kadını listesine almıştı. Hem oyuncu hem de yapımcı olarak etki gücü yüksek olan bir sinemacı ama gelin görünki böylesi bir kadın bile istismara uğrayabiliyor.

Oyuncu Chopra ‘Matrix Resurrections’ filminde rol almıştı.

Oyuncu The Zoe Report’ta verdiği söyleşide 2000’lerin başında henüz oyunculuğunun ilk döneminde Bollywood’da nasıl istismara uğradığını anlattı.

2000’de Dünya Güzeli seçilince sinema dünyasında boy göstermeye başlayan Chopra söyleşide “2002 veya 2003 yıllarında, bir filmde gizli göreve giden bir karakteri oynuyordum. Rol gereği bir erkeği baştan çıkarmam gerekiyordu. Bunun için de her seferinde üzerimdeki elbiseden bir parçayı çıkaracaktım. Tabii kat kat giyinmek istedim. Filmin yönetmeni buna karşı çıktı. Benimle muhattap bile olmadı. Kostümcüye ‘Hayır onun iç çamaşırını görmek gerekiyor’ dedi. Seyirci neden filmi izlemeye gelecekmiş bir de bunu sordu kostümcü. Sinir bozucu bir andı. Kullanıldığımı hissettim. Çok utandım. Filme ne kattığım önemli değildi. İki gün dayanabildim. Yönetmenin yüzüne bakamıyordum. Sonra projeden ayrıldım. Yapım ekibine harcadıkları parayı da kendi cebimden ödedim” dedi.

Bu olay sonrasında Chopra sinema sektöründe kendini nasıl koruyacağını da öğrendiğini söylüyor: “Bariyerler ve duvarlar inşa ederek kendimi nasıl koruyacağımı öğrendim. Ama şimdi bunu yeterince uzun süre yaptığım için, çizgiler benim için bulanıklaşıyor. Kamusal kişi ve gerçek kişi bir nevi aynı hale geliyor.”

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.