Markette kız çocuğuna taciz: Yüz tanıma sisteminden kaçamadı

Edirne’de 8-9 yaşlarındaki bir kız çocuğu, girdiği markette 27 yaşındaki A.C.K’nın tacizine uğradı. Taciz, çocuğun olayı market görevlilerine ve ailesine anlatmasıyla ortaya çıktı. Kamera kayıtlarını izleyen polis tacizciyi yüz tanıma sistemiyle yakaladı. Tacizci çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Gündem 27 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Adalet Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2017 yılından bu yana istismar verilerini kamuoyu ile paylaşmıyor. İnsan Hakları Derneği’nin 2018 yılında hazırladığı rapora göre, çocuğa yönelik cinsel suç vakalarının sadece yüzde 5’i açığa çıkıyor. Bu rağmen çocuğa karşı işlenen cinsel suçların oranı Adalet Bakanlığı’nın adli istatistiklerinde parçalı şekilde görülebiliyor. Bakanlığın verilerine göre “Cinsel Dokunulmazlığa Karşı İşlenen Suçlar” kapsamındaki dosyaların yüzde 40.6’sını “çocuğun cinsel istismarı” davaları oluşturuyor. Tüm suçlar içinde çocuğa yönelik cinsel suçların oranı ise yüzde 1.8 olarak kayıt altına alınmış durumda.

Bu veriler ilk bakışta sayılardan ibaret gibi görünüyor ancak bu sayılar aslında yüzlerce, binlerce çocuğun ve ailesinin hayatı demek. Önceki gün Edirne’de yaşanan olayda bir çocuk daha A.C.K isimli sapığın tacizine uğradı.

Cinsel istismara maruz bırakılan bebek kimsesiz defnedildiCinsel istismara maruz bırakılan bebek kimsesiz defnedildi

Olay Edirne’nin Barutluk Mahallesi’ndeki bir zincir market şubesinde meydana geldi. Markette alışveriş yapan A.C.K. (27), arkadaşları ile rafların yanında bulunan küçük bir kız çocuğunu yanlarından geçerken elle taciz etti.

Küçük çocuk bir anlık şaşkınlık yaşadı. A.C.K. isimli tacizci ise alışveriş yaptıktan sonra marketten ayrıldı. Kız, durumu market görevlilerine ve ailesine anlattı.

Yüz tanıma sistemiyle bulundu

İhbar üzerine markete giden polis ekipleri, güvenlik kameralarını inceledi. Yüz tanıma sistemini de kullanan polis, şüphelinin Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde yaşayan kamyon şoförü A.C.K., olduğunu belirledi.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, A.C.K.’yı Babaeski’de yakalayarak gözaltına aldı. Evli olduğu belirtilen A.C.K.’nin kamyonu ile kum almak için Edirne’ye geldiği ve soda almak için markete girdiği öğrenildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen A.C.K., çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nde tutuklandı. Çocuğun taciz edildiği anlar marketin güvenlik kamerasına yansıdı.

Edirne’de sivil toplum olaya tepki gösterdi

Edirne Çocuk Hakları Derneği Başkanı Nur Yılmaz Ercin, Başkan Yardımcısı Gülsüm Erkıran ve Edirne Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Figen Gönül, baro önünde yaptıkları açıklamayla olaya tepki gösterdi. Nur Yılmaz Ercin, “Bu olay, Edirne’de olmasını hiç arzu etmediğimiz bir şey. Sessiz kalamazdık” dedi.

Edirne Barosu Çocuk Hakları Komisyon Başkanı avukat Figen Gönül de “Çocuğa yönelik her türlü ihmalin, şiddetin ve istismarın önüne geçmek ve çocuklara yapılan bu istismara sessiz kalınmaması için, çocukların sesi olmak için buradayız. Geceleri dahi son derece güvenli olmasıyla övündüğümüz kentimizde Edirne’de güpegündüz yaşanmış bu olayla ilgili yetkililerin gereğini ivedilikle yapmasını bekliyoruz. Takipçisiyiz” diye konuştu.

Tecavüze uğrayan bebek öldü; sapık onun ablasını da istismar etmişTecavüze uğrayan bebek öldü; sapık onun ablasını da istismar etmiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.