Erdoğan zafer ilan etti, İstanbul’da binlerce vatandaş kutlamaya çıktı

Erdoğan'ın zaferi, İstanbul'un birçok semtinde kutlandı. Hazar Dost, kutlamaların merkezlerinden, Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın olduğu Sütlüce'ydi.  

Siyaset 28 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu 27 milyon 699 bin 404 vatandaşın oyunu alarak yüzde 52’yle kazanan Ak Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Kısıklı’da zafer konuşması yaptı. Erdoğan’ın zaferi, İstanbul’un birçok semtinde kutlandı.

Türkiye’nin odaklandığı Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunun galibi halihazırda Cumhurbaşkanı olan Tayyip Erdoğan oldu. Cumhur İttifakı’nın adayı olarak ilk turda da önde olan Erdoğan, yüzde 52 oy alarak seçimi kazandı.

Erdoğan’ın kazanacağının anlaşılmasıyla beraber Ak Partililerin İstanbul İl Başkanlığı’nın önünde zafer kutlamalarına başladı. Sütlüce’de bulunan Ak Parti İl Başkanlığı önünde konvoylarla toplanan kalabalık, davul zurna ve şarkılar eşliğinde zaferlerini kutladı.

Erdoğan’ın Üsküdar Kısıklı’da yaptığı konuşmanın canlı yayınlandığı Sütlüce’de birçok vatandaş, Erdoğan’a destek sloganları attı.

Erdoğan’ın kazanması, hiç küçümsenmemesi gereken bir başarıErdoğan’ın kazanması, hiç küçümsenmemesi gereken bir başarı

“Bay bay Kemal” sloganları atan vatandaşlar, bayraklarıyla beraber Ak Parti’yle simgeleşen ‘Rabia’ ve Ülkücü Hareketin sembolü olan ‘Bozkurt’ işaretleri yaptı. Sütlüce’ye inen yollarda yoğunluk oluşurken birçok noktadan havai fişek atıldığı duyuldu.

Zafer kutlamalarında ayrıca birçok göçmen de katıldı. Ak Parti’nin sloganlarına ve şarkılarına eşlik eden göçmenler, Türk bayrağı ve Erdoğan posteri taşıdı.

Seçimde yeniden Kılıçdaroğlu liderliği bırakmıyor: Yürüyüşümüz sürüyorSeçimde yeniden Kılıçdaroğlu liderliği bırakmıyor: Yürüyüşümüz sürüyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.