Ukrayna, Rusya’ya saldırmaya hazır

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Başkanı Oleksiy Danilov, Rusya'ya karşı saldırı için hazır olduklarını söyledi. Danilov'un mülakatı Zelenski tarafından saldırının konuşulacağı toplantıya davet edildiği için yarım kaldı. Danilov bu saldırının tarihi bir fırsat olduğunu söyledi.

Dünya 28 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Danilov saldırı için, "Gerçekten bağımsız, büyük bir Avrupa ülkesi olmak için kaybedemeyiz" diyor.

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Başkanı Oleksiy Danilov, Rus güçlerine karşı uzun süredir beklenen karşı saldırı için hazır olduklarını duyurdu. BBC’ye konuşan Danilov saldırı için herhangi bir tarih vermedi ama “Yarın, yarından sonra ya da bir hafta içinde” diyerek ipucu verdi.

Ukrayna hükümetinin bu kararda hata yapmaya hakkı olmadığını söyleyen Danilov, ellerine geçen bu durumun, kaybedemeyecekleri tarihi bir fırsat olduğunun altını çizdi.

Danilov Ukrayna güçlerinin hazır olup olmadığı sorusuna “Biz daima hazırız. Ülkemizi savunmaya her zaman olduğu kadar hazırız. Bunun bize Tanrı tarafından bize, ülkemize verilen tarihi bir fırsat olduğunu anlamalıyız. Gerçekten bağımsız, büyük bir Avrupa ülkesi olmak için kaybedemeyiz” derken, saldırı için “Başlangıç tarihi vermem garip olur. Bunu yapamam. Ülkemizin önünde bir görev var ve hata yapmaya hakkımız yok” dedi.

Danilov ayrıca Twitter üzerinden bir paylaşım yaparak Rusya’ya yönelik tehditlerini sürdürdü.

Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski’nin savaş kabinesinin tam kalbinde yer alan Danilov, BBC’ye verdiği mülakat sırasında Zelenski tarafından telefonlar aranarak çağırıldı. Karşı saldırının konuşulacağı toplantıya gitmesi gereken Danilov, mülakatı yarım bıraktı.

Danilov ayrıca Wagner paralı asker şirketinin Bahmut kentinden çekildiğini, ancak diğer üç konumda yeniden toparlandıklarını belirtti.

Wagner Bahmut'tan çekiliyor, yerine ordu gelecekWagner Bahmut’tan çekiliyor, yerine ordu gelecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.