Ajax’ta Edwin van der Sar dönemi sona erdi

Ajax CEO’su Edwin van der Sar, 2012’den beri görev yaptığı kulübünden ayrılma kararı aldı. Van der Sar, 1 Ağustos’a kadar kulüpte kalıp, transfer süreçlerinde danışmanlık yapmaya devam edecek.

Spor 31 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Van der Sar Hırvatistan'da yoğun bakımda.

Ajax’ta CEO görevinde bulunan Edwin van der Sar kulüpten ayrılmaya karar verdi. 1 Haziran tarihi itibarıyla görevini Yönetim Kurulu’na devredecek Sar, 1 Ağustos tarihine kadar kulüp içinde varlığını sürdürüp transfer süreçlerinde danışmanlık yapmaya devam edecek.

Sar, yaptığı açıklamada şunları söyledi:  “Yönetimde 11 sene görev aldıktan sonra ayrılıyorum. Çok güzel tecrübeler yaşadık ancak aynı zamanda inanılmaz zor bir süreçti. Ajax’taki ikinci kariyerimde çalıştığım herkese minnettarım. Biraz dinlenmek ve başka şeyler yapmak için uzaklaşmam gerektiğini düşünüyorum. Bu güzel kulüp için önümüzdeki süreçte karar verici olmak iyi hissettirmeyecekti. Bu yüzden ayrılık kararı aldım.”

Irkçı taraftara önce yumruk sonra özürIrkçı taraftara önce yumruk sonra özür

Yönetici Pier Eringa, her ne kadar van der Sar’ın kalmasını istediklerini belirtse de 52 yaşındaki ismin ayrılmakta ısrar ettiğini söyledi. Sar, 2012 Kasım ayında göreve Pazarlama Yöneticisi olarak gelmiş 2016’da ise CEO olmuştu. Hollandalının kontratı normal şartlarda 30 Haziran 2025’te sona erecekti. Efsane kaleci, Ajax’ın geçen sezon aldığı kötü sonuçların ardından eleştiri oklarının hedefi haline gelmişti. Amsterdam takımı Hollanda’da sezonu Feyenoord ve PSV’nin arkasından 3. sırada tamamladı. Ajax seneye Şampiyonlar Ligi’nde olamayacak.

Beşiktaş ona yanıyor! Orkun Kökçü değerini 1000'e katladıBeşiktaş ona yanıyor! Orkun Kökçü değerini 1000’e katladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.