Beşiktaş ona yanıyor! Orkun Kökçü değerini 1000’e katladı

Beşiktaş'ın kapısından dönen Orkun Kökçü, kaptanlığını yaptığı Feyenoord ile Hollanda şampiyonluğuna uzandı. 40 bin euro'ya Feyenoord'a gelen milli futbolcuyu almak isteyen kulüplerin en az 40 milyon euro'yu gözden çıkarması gerekiyor.

Spor 16 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Orkun, kaptanı olduğu Feyenoord'la lig şampiyonluğu yaşadı.

2014’te değeri 40 bin euro’yken Feyenoord’un yaptığı yatırım, şimdi kendilerine en azından 40 milyon euro olarak dönme yolunda. Groningen altyapısından 13 yaşında Feyenoord’a 40 bin euro’ya transfer olan Kökçü değerini 9 yılda 1000’e katladı.

Merkez orta saha ve 10 numara olarak görev yapan futbolcu, 2014’te geldiği Feyenoord’da Temmuz 2018’de A takıma geçiş yaptı. İlk sezonunda 11 Eredivise maçına çıkan Orkun 3 gol ve 4 asist yaptı. 2018 senesi sonunda, benzer tarihlerde Nec Nijmegen’den Fenerbahçe’ye transfer olan Ferdi Kadıoğlu’yla beraber adı Türkiye’yle anılan isimlerden biri oldu. Orkun, daha sonra da taraftarı olduğunu belirttiği Beşiktaş’la anıldı ancak transfer gerçekleşmedi. Sene 2022 olduğunda Kökçü, “Beşiktaş forması giymek çok özeldir, umarım bir gün bana da nasip olur” diyecekti.

Sir Alex Ferguson veda ettiğinde soyunma odasında bunlar yaşanmışSir Alex Ferguson veda ettiğinde soyunma odasında bunlar yaşanmış

Orkun Kökçü, 2019-20’de toplam 35 resmi maçta süre aldı, 3 gol ve 6 asist üretti. Oyuncu, Kasım 2019’da milli takım tercihi Türkiye’den yana kullandı.  2020-21 sezonunda Feyenoord’un değişmez oyuncularından biri oldu. 31 maçta forma giydi, 4 gol atarken 3 asist yaptı.

2021-22 sezonunda Orkun Kökçü yıldızlaştı. Futbolcu toplam 52 maçta forma giyerken, 9 gol ve 9 asistle oynadı.  Feyenoord’la tek kupa sevincini 2019’da Süper Kupa zaferiyle yaşayan Orkun 2022-23 sezonuna  başka bir motivasyonla başladı.

Thierry Henry hocası Wenger'e özendi!Thierry Henry hocası Wenger’e özendi!

Orkun sezonun ilk maçını bilek sakatlığıyla kaçırdı. Ardından 22. haftada sarı kart cezalısı olduğu karşılaşmaya kadar her maçta süre alan, 5. hafta itibarıyla kaptan sıfatıyla sahada yer alan Orkun, etkisini hissettirdi. 6 ve 10. haftalar arasında 4 gol ve 1 asistle oynayan Orkun, takımının yükselişini tetikledi. Feyenoord’un Excelsior’u 5-1 yendiği 14. hafta maçında 2 gol atan Orkun, takımının liderliğe çıkmasında etken oldu. Kökçü’nün takımı, bu maçın ardından liderlikten inmedi ve sezonu şampiyon olarak tamamladı.

UEFA Avrupa Ligi’nde son 16 turuna kadar giden ve burada Roma’ya penaltılarla elenen Feyenoord’da Orkun, şu ana kadar 44 maçta 12 kez gol sevinci yaşarken 5 asist üretti. Takım, 6 sene sonra ilk lig şampiyonluğuna uzanırken Kökçü kaptan olarak kupayı kaldırdı.

Orkun’lu Feyenoord Hollanda şampiyonuOrkun’lu Feyenoord Hollanda şampiyonu

Premier Lig onu istiyor

Orkun Kökçü’nün söz konusu yükselişi, Avrupa’nın önde gelen kulüplerinin de dikkatini çekti. Düzenli olarak forma giyen ve istikrarıyla henüz 21 yaşında kaptanlığa yükselen Orkun için Brighton, Leicester, West Ham United ve Brentford gibi gözde kulüplerin yanı sıra Manchester United ve Tottenham gibi Big Six gibi kulüplerin de ilgisi olduğu haberleri yapıldı. Futbolcunun, Feyenoord’la 2025’e kadar sözleşmesi bulunuyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.