Seçim günü saldırı planlayan IŞİD’lilere operasyon: İki kişi tutuklandı, dört kişi serbest kaldı

MİT ve Emniyet güçleri, terör örgütü IŞİD'in, Türkiye'de Cumhurbaşkanı seçimi ikinci tur oylamasının yapıldığı 28 Mayıs Pazar günü için eylem hazırlığında olduğu bilgisi üzerine Konya'daki adreslere operasyon düzenledi. Gözaltına alınan altı kişiden ikisi tutuklanırken dört kişi serbest kaldı.

Gündem 31 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Örgüt adına çatışma bölgelerinde eğitim görüp tekrar Türkiye’ye dönen ve Konya’ya yerleşen terör örgütü IŞİD üyesi A.H. ve onunla irtibatlı olduğu belirlenen kişilerin gizlendiği yerler Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet güçleri tarafından tespit edildi. Konya’nın Karatay, Meram ve Selçuklu ilçelerindeki altı farklı ikamete Özel Harekat polislerinin de katıldığı operasyon düzenlendi.

Konya Emniyet Müdürlüğü TEM Şube ile MİT’in ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyonda, eylem hazırlığındaki A.H, Konya’da irtibat kurduğu ve Suriye’de IŞİD adına infaz gerçekleştirdiği iddia edilen H.E. ile bu kişilerle iletişimleri belirlenen Y.B, M.C, S.P. ve Z.D. gözaltına alındı.

A.H. ile H.E. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanırken Y.B. yurt dışına çıkış yasağıyla serbest kaldı. Diğer 3 şüpheli de serbest bırakıldı.

Tutuklanan şüphelilerden A.H’nin eyleme hazırlandığı ve mühimmat temin etmeye çalıştığı, örgütün sözde liderlerinden olduğu ve Konya’daki 5 kişilik örgüt grubunu organize ettiği öğrenildi.

IŞİD lideri 'örgüt içi çatışmadan' kaçıp Türkiye'ye geldi, terör saldırısı faili 5 saatte ülkeden çıkabildiIŞİD lideri ‘örgüt içi çatışmadan’ kaçıp Türkiye’ye geldi, terör saldırısı faili 5 saatte ülkeden çıkabildi

Polis ekiplerinin baskını sırasında şüpheli A.H’nin cep telefonunu gizlemeye çalıştığı, beşinci kattaki apartman dairesinin penceresinden bir alt kata attığı görüldü.

A.H’nin cep telefonunu örgütün sözde yöneticileriyle seçime yönelik saldırıyla ilgili yazışma ve görüşmeleri yapmak için kullandığı ve görüşmelerin tespit edilmemesi için pencereden attığı belirtildi.

10Haber o operasyonu yazıyor: İşte IŞİD’lilerin örgütlendiği yeni cemaat10Haber o operasyonu yazıyor: İşte IŞİD’lilerin örgütlendiği yeni cemaat

Şüphelinin cep telefonunda, saldırı planları ve örgütün diğer yöneticileri ile yaptığı görüşmelerin ele geçirildiği bildirildi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.