007’lerin tekne kazası: 4 kişi öldü, ikisi İtalyan biri Mossad ajanı çıktı

İtalya'nın kuzeyindeki bir gölde meydana gelen ani ve şiddetli fırtınada bir turist teknesi alabora oldu. Teknenin batışını ilginç yapan ise ölenler arasında İtalyan istihbaratından iki ajan ile İsrail istihbarat servisi Mossad'dan emekli bir ajanın olmasıydı.

Dünya 1 Haziran 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
İtalya'daki tekne kazasında 4 kişi hayatını kaybetti. Fotoğraf: Pagine Esteri

İtalya’nın kuzeyindeki Maggiore Gölü’nde 28 Mayıs akşamı baş gösteren ani ve şiddetli fırtına sonucunda turist teknesi alabora oldu ve 4 kişi hayatını kaybetti.

Teknenin, aralarında doğum günü kutlayan bir grup turist ile iki mürettebat dahil olmak üzere 23 kişiyi taşıdığı bildirildi. Teknenin kapasitesinin 15 yolcuyla sınırlı olduğunu ancak bu kapasitesinin üzerine çıkıldığı belirtildi.

İşin kılçıklı tarafı ölen dört kişiden ikisinin İtalyan ajanı, birinin de İsrail istihbarat servisi Mossad ajanı olması. İtalyan basınında yer alan haberlerde, ölen İtalyan ajanlarının kimlikleri 62 yaşındaki Claudio Alonzi ve 53 yaşındaki Tiziana Barnobi olarak açıklandı.

Resmi yayın kuruluşu Rai, hayatını kaybeden emekli Mossad ajanının cesedinin İtalyan itfaiyeciler tarafından bulunduğunu ve kimliğinin İsrail Dışişleri Bakanlığı tarafından doğrulandığını aktardı. Mossad da adını açıklamadığı ajanın cenazesinin defnedilmek üzere İsrail’e getirildiğini duyurdu.

Dördüncü kurbanın ise teknenin sahibinin eşi Rus kökenli Anya Bozkova olduğu öğrenildi.

Yetkililer, bu tekne gezintisinin sadece tatil amaçlı mı yoksa iş nedeniyle mi olduğu hakkında herhangi bir açıklamada bulunmadı. Bölge savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. İtalyan yetkililer teknenin güvenliği ve kapasitesiyle ilgili kontrollerin devam ettiğini bildirdi.

Öte yandan diğer 19 yolcudan bazılarının kıyıya kadar yüzmeyi başardığı ya da diğer tekneler tarafından kurtarıldığı belirtildi. Yetkililer hayatta kalan 19 kişinin kimlikleri ya da meslekleri hakkında herhangi bir bilgi vermedi. Bununla birlikte yerel medyada, hayatta kalanlar arasında İtalyan ve İsrailli ajanlar olabileceğini ve gezinin de iş amacıyla gerçekleşmiş olabileceğini öne sürüyor.

Kolombiya'da gündem 18 gün önceki uçak kazasında kaybolan çocuklar: Başkan sağ bulundular dedi, sonra tweetini sildiKolombiya’da gündem 18 gün önceki uçak kazasında kaybolan çocuklar: Başkan sağ bulundular dedi, sonra tweetini sildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.