Demirtaş’ın eleştirilerinden sonra HDP’den olağanüstü kongre kararı

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın partisine yönelik eleştirileri ve aktif siyaset hayatını sonlandırma kararının ardından HDP Sözcüsü Ebru Günay açıklamalarda bulundu. Günay, Demirtaş'ın eleştirilerini kıymetli bulduklarını söylerken, HDP'nin olağanüstü kurultaya gideceğini açıkladı.

Siyaset 2 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın partisine yönelik eleştirileri ve aktif siyaset hayatını sonlandırma kararının ardından HDP Sözcüsü Ebru Günay açıklamalarda bulundu. Günay, “Elbette kendisinin bir HDP’li olarak bizlere yönelttiği eleştiriler ve özeleştirisi bizim açımızdan kıymetlidir” diyerek Demirtaş’ın eleştirilerini değerlendirdiklerini belirtti. Günay ayrıca bu hafta yapılacak MYK toplantısının ardından olağanüstü kongreye gideceklerini açıkladı.

Siyaseti bırakan Demirtaş'a Ahmet Türk'ten destek: Parti içinde birçok genel merkez oluştuSiyaseti bırakan Demirtaş’a Ahmet Türk’ten destek: Parti içinde birçok genel merkez oluştu

Günay, kongre programıyla ilgili “Seçim döneminde erteledikleri büyük kongre sürecinin de yeniden işlediğini ifade eden Günay, “Bu dönemin karşılıklı muhasebesini yaparak, sahici ve onarıcı bir eleştiri, öz eleştiri sürecinden geçip siyasete taşıdığımız tüm iradeyle yeniden buluşarak yüksek bir moralle büyük kongreye yürüyelim. Bizler için yeni dönem başladı. Örgütlü bir muhasebe sürecini büyük konferans ve kongreyle tamamlayacağız.” diye konuştu” diye konuştu.

Demirtaş’ın “Cumhurbaşkanlığı adaylığımı HDP reddetti” eleştirisi üzerine de konuşan Günay, “HDP bileşenleri ile bir tartışma yürüttük. Bütün seçim sürecini yürütürken de seçim stratejisini belirlerken de böyle yaptık. Dolayısıyla kendisinin (Demirtaş) cumhurbaşkanlığı adaylığı kendisinin hukuki durumu nedeniyle değerlendirilmedi. Zaten kendisiyle yapılan istişarelerde de kendisinin bir kadın cumhurbaşkanı adayı önerisi vardı” dedi.

İki tur arasındaki cüzi farkın analizi: HDP katkısı azaldı; Ümit Özdağ, Sinan Oğan'dan etkiliydi ama yetmediİki tur arasındaki cüzi farkın analizi: HDP katkısı azaldı; Ümit Özdağ, Sinan Oğan’dan etkiliydi ama yetmedi

“Elbette kendisinin bir HDP’li olarak bizlere yönelttiği eleştiriler ve özeleştirisi bizim açımızdan kıymetlidir” diyerek Demirtaş’ın eleştirilerini değerlendirdiklerini belirten Günay son olarak “Bizim bir diyalog sorunumuz yok, biz her türlü eleştiriyi kıymetli buluyoruz. Toplantının başında da ifade ettim; halkımızın bizden beklediği şekilde bir tartışma ve eleştiri-özeleştiri sürecindeyiz” diye konuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.