Alkışlar kadınlara! Şampiyonluk Fomget’in

Kadın Futbol Süper Ligi finalinde Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget, Fenerbahçe'yi uzatmada bulduğu gollerle 4-2 devirdi. Ankara ekibinin kaptanı Selda Akgöz, kedisiyle çıktığı törende kupayı Fenerbahçelilerin alkışlarıyla kaldırdı.

Spor 3 Haziran 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget kupayı alırken kaptan Selda Akgöz'ün elinde kedisi vardı.

Kadın Futbol Süper Ligi play-off finalinde normal süresi 1-1 eşitlikle biten karşılaşmanın uzatma bölümünde Fenerbahçe’yi 4-2 yenen Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET, ligde ilk şampiyonluğuna ulaştı. Ligde B Grubu’nda yer alan iki takımdan teknik direktör Fahri Bayraktar’ın çalıştırdığı Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET, sırasıyla Hakkarigücüspor, Fatih Vatanspor ve son şampiyon ALG Spor’u eledi. Teknik direktör Serhat Deniz yönetimindeki Fenerbahçe Petrol Ofisi ise maç yapmadan geçtiği play-off ilk turunun ardından geçen sezonun finalisti Karagümrük ve Galatasaray’ı saf dışı bıraktı. İki takımın kendi aralarında İstanbul’daki müsabaka 1-1 eşitlikle tamamlandı, Ankara’daki karşılaşma ise ev sahibi ekibin 1-0 üstünlüğüyle bitti.

Depremden kurtuldular, hayallerini peşine düştülerDepremden kurtuldular, hayallerini peşine düştüler

İki takım bu kez şampiyon olabilmek için Alsancak Mustafa Denizli Stadı’nda sahaya çıktı. Maçın 9. dakikasında Danielle Julia Marcano’nun penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçen Fenerbahçe, ilk yarıyı bu skorla önde tamamladı. Sarı lacivertliler kupayı kaldırmak için saniye sayarken 90+8’de VAR’dan gelen uyarı üzerine hakem Cansu Tiryaki, Ankara ekibi lehine penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Daria Apanashchenko’nun golü maç uzatmaya gitti. Uzatmanın başında Fenerbahçe, Ecem Cumert’in kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Bu dakikadan sonra sahneye Armisa Kuç çıktı. Üç gol atarak takımının kupayı almasını sağladı. Fenerbahçe’de Zenatha Coleman’ın golü sadece skoru belirledi.

İzmir’deki finalde iki takım yağmur altında bütün güçlerini ortaya koydu.

Kupayı Fenerbahçelilerin alkışıyla aldılar

Erkek futbolunda alkış tartışması son hızıyla devam ederken İzmir’de örnek görüntüler vardı. Sahada oluşturulan platformda yapılan törende maçın hakemlerine plaket, finalist Fenerbahçe futbolcularına ve teknik heyetine madalya verildi. Fenerbahçeli oyuncuların ve taraftarların alkışlarıyla platforma çıkan Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget futbolcuları, ilk önce madalyalarını aldı. Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Nüket Küçükel Ezberci , şampiyonluk kupasını törene kedisiyle çıkan Selda Akgöz ve Daria Apanashchenko’ya verdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET’li futbolcular daha sonra kupayı kaldırdı.

Milli kaleci Selda Akgöz kedisiyle geldiği finalden mutlu ayrıldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.