İlkay Gündoğan 2. kupayı da City’ye getirdi! Kaldı 1…

İlkay Gündoğan'ın iki golle yıldızlaştığı maçta lig şampiyonu Manchester City, ezeli rakibi Manchebter United'ı 2-1 yenerek FA Cup'ı kazandı. Üçleme için İstanbul'daki Şampiyonlar Ligi finali kaldı.

Spor 4 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Son zamanların Avrupa’da en formda takımı Manchester City. Arsenal’i geriden gelerek geçen ve şampiyonluğu ulaşan maviler, ikinci kupasını almak için İngiltere Federasyon Kupası’nda (FA Cup) Manchester United karşısındaydı.

Dünya İlkay Gündoğan'ı konuşuyor... 'Mütevazı lider'in öyküsüDünya İlkay Gündoğan’ı konuşuyor… ‘Mütevazı lider’in öyküsü

İlkay Gündoğan tarihe geçti

Manchester City, maça adeta 1-0 önde başladı. 12. saniyede ceza alanı dışında önüne düşen topa mükemmel vuran İlkay Gündoğan, takımını 1-0 öne geçirdi. Bu aynı zamanda FA Cup finallerinde en çabuk atılan gol olarak tarihe geçti. Manchester United 33. dakikada VAR müdahalesiyle penaltı kazandı. Topun başına geçen Portekizli Bruno Fernandes hata yapmadı ve skora denge getirdi. İlk yarı 1-1 bitti.
İkinci yarıda sahneye bir kez daha kaptan İlkay Gündoğan, 51. dakikada yine ceza alanı dışından yaptığı vuruşla City’yi bir kez daha öne geçirdi. Bu dakikadan sonra üstünlüğünü kaybetmeyen Manchester’ın mavilileri 90 dakika sonunda bu sezonki ikinci şampiyonluk kupasını kazandı. Manchester City, FA Cup’ı 7. kez müzesine götürdü.

Bruno Fernandes’in penaltısı United’a yetmedi.

Guardiola ikinci kez duble yaptı

City’nin hocası Josep Guardiola, 2018-2019 sezonundan sonra ikinci kez duble yapmayı başardı. İspanyol teknik direktör, Arsene Wenger (1997-98, 2001-02) ve Sir Alex Ferguson’dan (1993-94, 1995-96, 1998-99) sonra İngiltere’de birden fazla sezonda bu dubleyi yapan üçüncü çalıştırıcı oldu.

Guardiola Premier Lig’de sezonun menajeri!Guardiola Premier Lig’de sezonun menajeri!

Üçlemeye 1 var

Manchester City, İstanbul’un ev sahipliğinde 10 Haziran’da İtalya ekibi Inter ile oynayacağı UEFA Şampiyonlar Ligi finalini kazanması halinde sezonu üç kupayla tamamlayacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.