Sultanlar son şampiyon İtalya’ya set vermedi!

Milletler Ligi’nde 3. maçına çıkan Filenin Sultanları, Antalya Spor Salonu’nda oynanan mücadelede turnuvanın son şampiyonu İtalya’yı 3-0 mağlup etti.

Spor 4 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Filenin Sultanları, İtalyanlara şans tanımadı.

Türkiye, Milletler Ligi’nin son şampiyonu İtalya ile karşılaştı. Milli Takımımız Antalya’da 10 bin kişi önünde oynanan karşılaşmaya bloklarla etkili olarak başladı. İlk sette farkı bu sayede açan ekibimizde orta oyuncu Kübra Akman tam 4 blok sayısı aldı. Sultanlar ilk bölümü 25-19’la üstün geçti.

İkinci sette daha dirençli bir İtalya takımı vardı. Haliyle ilk set kadar rahat geçmeyen ikinci sette ön plana çıkan isim Milli Takımın yeni yüzlerinden Melissa Vargas oldu. Vargas’ın 12 sayıyla yıldızlaştığı bölümü temsilcimiz 26-24’le kazandı ve 2-0 öne geçti. Maçın üçüncü ve son setinde blok sayılarıyla beraber Kübra ve Zehra gibi orta oyuncularımızın Vargas’a verdiği destek belirleyici oldu. Sultanlar seti 25-19 ve maçı 3-0 kazanarak turnuvada 3’te 3 yaptı. İtalya, 4. maçında 3. kez kaybetti.

Gizem Örge ve Aslı Kalaç'tan Guidetti'ye mesaj var!Gizem Örge ve Aslı Kalaç’tan Guidetti’ye mesaj var!

Melissa Vargas maçı 22 sayıyla bitirdi. Kübra Akman 9, Zehra Güneş ve İlkin Aydın 8’er sayı ürettiler. İtalya’da Sylvia Chinelo 17 ve Degradi Carlotta 13 sayı ürettiler ancak mağlubiyeti önleyemediler.

Yenilmezler: Polonya, Japonya, Çin…

Milletler Ligi’nde heyecan Japonya ve Türkiye’de oynanan diğer karşılaşmalarla sürdü. Brezilya, günün ilk maçında Dominik Cumhuriyeti’ni 4 set sonunda yendi. Çin, üçüncü maçında üçüncü galibiyetini Hollanda’ya karşı alırken, Avrupa temsilcisi 4. maçından da mağlup ayrıldı. Nagoya’daki maçların ev sahibi Japonya ise Bulgaristan’ı set vermeden mağlup ederek 3’te 3 yaptı.

Türkiye’deki maçlardaysa Polonya, Sırbistan’ı 3-0’la geçip 4’te 4 yaptı. Giovanni Guidetti yönetimindeki Sırbistan 3. maçında da yenildi. Guidetti’nin bir pozisyonda blok yiyen oyuncusuna sinirlenerek tabletini fırlatması dikkat çekti. Günün ikinci maçında ise Amerika, Kore’yi set vermeden geçti. ABD üçüncü kez kazanırken Kore bir maçtan daha eli boş ayrıldı.

Milletler Ligi’nin yenilmezlerinden biri Hollanda oldu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.