Fenerbahçe’nin kabusu olmuştu, düdüğünü astı: Ivan Bebek hakemliği bıraktı

2016 UEFA Avrupa Ligi son 16 Braga-Fenerbahçe eşleşmesi rövanş maçında düdük çalan ve Fenerbahçe aleyhine verdiği kararlarla tepki çeken Ivan Bebek hakemliği bıraktı.

Spor 5 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Bebek, hakemliği bıraktı.

46 yaşındaki Hırvat hakem Ivan Bebek, emekli oldu. 23 sene futbol maçlarında görev yapan ve 2003 yılından bu yana FIFA kokartı taşıyan Bebek, düdük astı. Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi gibi kulüpler düzeyinde en yüksek seviyede maçlar yöneten Hırvat’ın en çok eleştirildiği karşılaşma, Braga – Fenerbahçe maçıydı.

UEFA Avrupa Ligi son 16 aşaması rövanşında 1-0’ın avantajıyla Portekiz deplasmanına giden Fenerbahçe, bu avantajı koruyamamıştı. Rakibine 4-1 kaybeden Fenerbahçe aleyhine çalınan düdükler tepki çekmişti. Bebek, 66. dakikada Mehmet Topal, 87. dakikada Alper Potuk ve 90+5. dakikada Volkan Şen’e kırmızı kart gösterdi. Dönemin teknik direktörü Vitor Pereira ise 44. dakikada tribüne gönderilmişti.

Bu gurur Erol Bulut'un! Championship'e teknik direktör ihraç ettikBu gurur Erol Bulut’un! Championship’e teknik direktör ihraç ettik

“Keşke VAR olsaydı”

Ülkesinde röportaj veren Bebek, “Kariyerimde Braga-Fenerbahçe maçını silmek isterdim. O maç kariyerimde büyük bir leke bıraktı. Keşke o zamanlar VAR olsaydı” dedi. Bebek o zamanlar VAR olsa ve maçta yaptığı hataları düzeltme imkanı olsa kariyerinin nereye evrileceğini merak ettiğini açıkladı.

Bebek, 11. dakikada Braga’nın bulduğu skorda ofsayt olmasına karşın golü vermişti. Mehmet Topal’a ise eli ve vücudu birleşikken koluna temas etmesine karşın ikinci sarı kartı gösterip penaltı noktasını göstermişti.

Gençlik ve Spor Bakanı yeniden Osman Aşkın BakGençlik ve Spor Bakanı yeniden Osman Aşkın Bak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.