Galatasaray’da Icardi, Zaniola oynadı, Torrent kazandı

Norveçli futbolcu Omar Elabdellaoui'den sonra Domenec Torrent ve Eric Pulgar da FIFA'da Galatasaray'a açtığı tazmınat davalarını kazandı.

Spor 5 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Katalan Teknik Direktör Torrent, Fatih Terim'in yerine göreve getirilmişti.

Şampiyon Galatasaray, bu sezon bonservis ve ücretler dahil 108 milyon Euro’luk (2.4 milyar) kadro kurup şampiyon oldu. Bunların içinde Mauro Icardi ve Nicolo Zaniolo gibi dünya yıldızları da vardı. Bu isimler sarı kırmızılılara ligin zirvesini getirdi ancak Galatasaray TFF’den alacağı 196 milyonluk gelirin 131 milyonunu yani yüzde 60’tan fazlası tazminat olarak ödeyecek.

Galatasaray şampiyonluk galasında Fenerbahçe'yi ezdi geçtiGalatasaray şampiyonluk galasında Fenerbahçe’yi ezdi geçti

Sarı kırmızılılar, FIFA’dan ardı ardına gelen haberlerle sarsıldı. Norveçli sağ bek Omar Elabdellaoui 2 milyon 820 bin 923 euro (bugünkü kurla 63 milyon 251 TL) ödenmesine karar verildi. FIFA, dönemih Fatih Terim’in yerine gelen Domenec Torrent ve futbolcu Eric Pulgar’ı da açtığı davalarda haklı buldu.

‘Rüya sezon’a yakışan bir ‘rüya final’…‘Rüya sezon’a yakışan bir ‘rüya final’…

Verilen karara göre sarı kırmızılılar, Katalan hoca Torrent ve yardımcılarına 2.6 milyon euro (58 milyon 446 bin TL) tazminat ödeyecek. Tazminat davasını kazanan baaşka bir isimse geçen sezonun ikinci yarısında Fiorentina’dan kiralanan Erick Pulgar oldu. Galatasaray’ın yapacağı ödeme ise 450 bin euro (10 milyon TL).

İstersen hiç başlamasınİstersen hiç başlamasın

Transfer yasağı ile karşı karşıya kalan Galatasaray’ın borçlarını 1 Temmuz tarihine kadar kapatması gerekiyor. Cim Bom bu yıl TFF’den alhacağı toplam para Fenerbahçe galibiyeti primiyle 196 milyon 220 bin TL. Sarı kırmızılılar, bu paranın yüzde 60’tan fazlasını yani 131 milyon 56 bin TL’sini iki futbolcu ve Torrent’le ekibinin tazminatına verecek.

Şampiyon Galatasaray kupasına kavuştu, Fenerbahçe'ye büyük göndermeŞampiyon Galatasaray kupasına kavuştu, Fenerbahçe’ye büyük gönderme

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.