Şampiyon Galatasaray kupasına kavuştu, Fenerbahçe’ye büyük gönderme

Sezonu Fenerbahçe derbisini 3-0 kazanarak kapatan Galatasaray, şampiyonluk kupasını aldı. Törende sarı kırmızılıların 'Ulubatlı Souness' lakabını taktığı Graeme Souness, 27 yıl önce Fenerbahçe derbisinde diktiği bayrakla statta tur attı. Icardi 'Fener ağlama' tezahüratı yaptı.

Spor 5 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Galatasaray, şampiyonluk kupasını görkemli bir körenin ardından kaldırdı.

Galatasaray, 23. şampiyonluğun kutlamasını Fenerbahçe’yi 3-0 mağlup ederek yaptı. Son derece görkemli bir sezon bu görkemli galibiyetle kapandı. Maçın bitiş düdüğünün ardından sıra kutlamalara geldi. Kenan Doğulu, Aleyna Tilki, Simge Sağın gibi birbirinden ünlü isimler, 50 bin kişilik Galatasaray taraftarının önüne çıkmak ve Galatasaray’ın şampiyonluğunu kutlamak adına Nef Stadyumu’nda yerini aldı.

Galatasaray şampiyonluk galasında Fenerbahçe'yi ezdi geçtiGalatasaray şampiyonluk galasında Fenerbahçe’yi ezdi geçti

Galatasaray sosyal medya ekibi, maçın ardından yaptığı çeşitli paylaşımlarla şampiyonluğu kutlamaya başladı. Beşiktaş ve Fenerbahçe’ye gönderme yapılan içerikler dikkat çekti.

Galatasaray’ın efsane isimlerinden Graham Souness, 27 sene önce Fenerbahçe derbisinden sonra Ali Sami Yen Stad’ına diktiği bayrağı bu kez Nef Stadyumu’na dikmek adına maçtan sonra sahadaki yerini aldı. Galatasaray, bu anları sosyal medyadan “Ulubatlı Souness” diyerek paylaştı.

Şampiyonluk kutlamalarının başlangıcında, Arjantin’de görmeye alışık olduğumuz Aslan hologramı sahaya yansıtıldı. Stadyumdaki birçok ünlü isimden biri olan ünlü komedyen Şahan Gökbakar, “Tarifi yok bu duygunun. Galatasaraylılık ruhunu taşıdığımız için mutluyum. Okan Buruk hocamızı ve oyuncuları kutluyorum. Bu maçta da eğlenerek oynadılar. Ligin sonuna doğru stresli de olsa kazanmayı bildik” dedi.

‘Rüya sezon’a yakışan bir ‘rüya final’…‘Rüya sezon’a yakışan bir ‘rüya final’…

Maçın ardından kurulan şampiyonluk kürsüsü, şampiyonlarla dolmaya başladı. Başkan Dursun Özbek’in ardından sahaya davet edilen Erden Timur, taraftardan büyük ilgi gördü. Transferde oynadığı rol ve sezon boyunca yaptığı açıklamalarla taraftarın beğenisini kazanan Timur, uzun süre alkışlandı. Ardından sahaya davet edilen Okan Buruk, oğlu Ali Yiğit Buruk’la beraber kürsüye geldi ve madalyasını oğluna hediye etti.

Kadronun gençleri sahaya davet edildikten sonra Leo Dubois, Mathias Ross, Lucas Torreira gibi isimler sahaya geldi. Fredrik Midstjö, eşinin doğumu nedeniyle stadyumda yerini alamazken, sahaya gelen bir sonraki isim 10 numaralı formasıyla Napoli’den ayrılıp şampiyonluk sevincini İstanbul’da tadan Dries Mertens oldu. Mertens seçtiği “Live is Life” şarkısıyla Diego Maradona’ya selam çaktı.

İstersen hiç başlamasınİstersen hiç başlamasın

Sahaya gelen bir sonraki isim Yunus Akgün oldu. Daha sonra Emre Taşdemir, üzerinde Ahmet Çalık’ın resmi olan formasıyla sahaya geldi. Emre’nin ardından sahaya derbiye de damga vuran Nicolo Zaniolo sahne aldı. Zaniolo sonrası sahaya gelen isim takımın en eskilerinden Berkan Kutlu’ydu.

Adegube ve  Abdülkerim Bardakcı duygusal anlar yaşattı

Berkan’ın ardından Okay ve Victor Nelsson ikilisi sahneye geldi. Nelsson’un ardından sezon başında takıma katılan isimlerden Milot Rashica sahne aldı. Ardından gelen Sergio Oliveira’nın çıkış şarkısı olarak Freed From Desire’ı seçmesi stadyumu coşturdu. Daha sonra Yusuf Demir yeşil sahanın yolunu tuttu. Yusuf’un ardından Hatayspor’dan ayrılan ve Galatasaray’a gelen Sam Adekugbe son derece duygusal biçimde, gözyaşlarına hakim olamadan kürsüye doğru ilerledi. Yerli oyunculardan Emin Bayram sahaya geldi. Emin’in ardından Galatasaray’ın savunma generallerinden Abdülkerim Bardakcı da Ahmet Çalık forması ve “Doymadım Doyamadım” şarkısıyla sahaya çıktı. Burada duygusal anlar yaşandı.

Abdülkerim’in ardından Barış Alper Yılmaz ve Juan Mata kürsüdeki yerlerini aldılar. Mata, kariyerinin ilk lig şampiyonluğunu Galatasaray’da kutladı. Daha sonra sarı-kırmızılıların Altay’dan transfer ettiği sol bek Kazımcan Karataş kürsüye geldi. Daha sonra Fransız yıldız, dünyanın büyük kulüplerinin peşinde olduğu söylenen sağ bek Sacha Boey sahaya indi. Daha sonra bir diğer Fransız Bafetimbi Gomis, 2018’deki gibi Aleyna Tilki’den “O Sen Olsan Bari”yle tribünlerin önüne çıktı. Gomis’in yanında bulunan Aleyna Tilki, şarkıyı seslendirirken gecenin ilk büyük sürprizi böylece gerçekleşmiş oldu.

Daha sonra sahaya gelen isim Kerem Aktürkoğlu oldu. Kerem, sahaya Şampiyonlar Ligi müziği eşliğinde çıktı. Kerem’den sonra 12 senede kazandığı 15 kupayla tarihe geçen Fernando Muslera kürsüye adım attı. Ve daha sonra beklenen an geldi. Sezon boyu Galatasaray taraftarının dilinden düşmeyen “Aşkın Olayım” şarkısının sahibi Simge Sağın ve taraftarın şarkıyı adadığı Mauro Icardi sahaya geldiler. Düet yapan ikili, 50 bin kişinin kendilerine eşlik etmesiyle olağanüstü bir atmosfer yarattı.

Galatasaray'da Icardi, Zaniola oynadı, Torrent kazandıGalatasaray’da Icardi, Zaniola oynadı, Torrent kazandı

Sağın, “Çok şaşkınım, beklemediğim bir şey oldu. Şarkı 5 yıl önce çıktı, Galatasaray tribünlerinde çok sevildi. İnanılmaz bir yolculuğa çıktı şarkı, önüne geçilemedi. Mauro Icardi ve Galatasaray’ın daveti üzerine burada oldum. Heyecandan kalbim yerinden çıkacaktı. Burada olmak çok keyifli. Bir sanatçı olarak ilk kez böyle bir şey başıma geliyor. Tarifsiz duygular içerisindeyim. Galatasaray camiasını tekrar tebrik ediyorum”dedi.

Tüm oyuncuların sahaya davet edilmesinin ardından TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, kupayı Fernando Muslera’ya verdi. Cumhuriyetin 100. yılına özel tasarlanan şampiyonluk kupası, kaptanın ellerinde yükseldi. Galatasaray, 23. şampiyonluğunu Queen’in “We Are The Champions” şarkısı eşliğinde kutladı.

Icardi’den Sneidjer hareketi: Fener ağlama

Şampiyonluk kupasının kaldırılmasının ardından kutlamalar sürdü. Oyuncular ve teknik ekip sırayla kupayı kaldırıp hatıra fotoğrafları çektirdiler. Mikrofonu elinde bulunduran Mauro Icardi, Wesley Sneijder’le özdeşleşen “Fener Ağlama” tezahüratını yaptı.

Samandıra’da soğanlı yumurtalı protestoSamandıra’da soğanlı yumurtalı protesto

Erden Timur: Anamızın ak sütü gibi helal bir şampiyonluk

Galatasaray yöneticisi Erden Timur, şunları söyledi: “Anamızın ak sütü gibi helal bir şampiyonluk. Gençlere şunu söylüyorum. Eğer ahlaklı olunursa, dürüst davranılırsa, başkasının hakkına daha çok dikkat edilirse, her şeye iyi niyet ve sevgiyle yaklaşılırsa çok daha fazla başarılı olunuyor. Dürüst, ahlaklı adam daha fazla başarılı. Gençler buna inansın” şeklinde konuştu. Bundan sonraki hedeflerinin Avrupa olduğuna dikkat çeken Timur, “Galatasaray şampiyonluk diyorsa Avrupa’yı kast ediyordur. Bundan sonra Avrupa şampiyonu olmak için adım adım ilerleyeceğiz. Başka bir hedefimiz olamaz. Çok değerli bir kadro kuracağız. Daha da geliştireceğiz. Çünkü Avrupa’da yeterli olmayabilir.”

Galatasaray şampiyonluğun coşkusunu doyasıya yaşadı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.