Washington D.C.’deki gürültülü patlama ortalığı karıştırdı

ABD'nin başkenti Washington D.C.'nin dört bir yanında duyulan gürültülü patlama sonucu ortaya birçok iddia atıldı. Kimileri bunun askeri tatbikattan kaynaklandığını söylerken kimileri de bir uçağın düşmesi sebebiyle sesin duyulduğunu iddia etti.

Dünya 5 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Washington DC'de duyulan yüksek ses panik yarattı. Fotoğraf: Shutterstock

Washington D.C. sakinleri, dün geniş bir alanı kapsayan yüksek bir patlama sesi duyduklarını bildirdi. Ancak ne itfaiye ne de güvenlik yetkilileri herhangi bir olay yaşandığına dair ihbar almadıklarını söyledi.

Başkent sakinleri Twitter’a akın ederek yeri sallayacak kadar yüksek bir patlama sesi duyduklarını yazdı ve bunun ne olduğuna dair bilgi sahibi birinin olup olmadığını sordular. ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGS) verileri, duyulan patlamanın sebebinin deprem ya da başka bir sismik aktiviteden kaynaklanmadığını gösterdi.

Şehrin itfaiye biriminin sözcüsü, “Aktif bir olay yok” derken, İç Güvenlik ve Acil Durum Yönetimi de Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Şimdilik herhangi bir tehditle karşılaşmadık” dedi.

Sesin Chesapeake Körfezi’nde DC Ulusal Hava Muhafızları tarafından gerçekleştirilen bir hava savunma tatbikatıyla bağlantılı olduğu iddia edildi. Annapolis Acil Durum Yönetim Ofisi ise duyulan yüksek sesin, Savunma Bakanlığı’nın izinli uçuşundan kaynaklanan sonik patlamadan kaynaklandığını söyledi. Uçağın nereden kalktığı ya da ordunun hangi birimine ait olduğu ise belirtilmedi.

Öte yandan Federal Havacılık İdaresi (FAA), Fox5’e yaptığı açıklamada New York’a giden bir Cessna uçağının saat 15.00 sularında Virginia’nın güneybatısındaki dağlık bir araziye düştüğünü söyledi.

Bununla birlikte İngiliz haber ajansı Reuters hikayenin şöyle olduğunu yazdı: ABD’li yetkililer, Washington D.C.’nin hava sahasını ihlal eden ve daha sonra Virginia’daki dağlık araziye düşen yolcu uçağını takip etmek için savaş uçaklarını havalandırmış. Söz konusu savaş uçaklarının, yolcu uçağına yetişmeye çalışırken sonik patlamaya neden olduğu belirtiliyor. Yetkililer, yolcu uçağının kazasına savaş uçaklarının neden olmadığını söylüyor. Konuyla ilgili bilgi sahibi bir kaynağa göre, Cessna’nın otomatik pilotta olduğuna inanılıyor, ayrıca yetkililerin temas kurma çabalarına da yanıt vermemiş.

Rusya: Türk Akım ve Mavi Akım'ın güvenliğini sağlayan gemiye saldırı düzenlendiRusya: Türk Akım ve Mavi Akım’ın güvenliğini sağlayan gemiye saldırı düzenlendi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.