Güney Kore’de ‘merak’ cinayeti: Suç hikayeleri saplantısı katil yaptı

Güney Kore'de cinayet kitaplarına ve suç dizilerine takıntılı bir kadın, internetten bulduğu bir kişiyi cinayet işlemenin nasıl olduğunu 'merak ettiği' için öldürerek parçalara ayırdı.

Dünya 6 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Şapka ve maske takan cinayet zanlısı Jung Yoo Jung 2 Haziran'da savcılığa giderken. Fotoğraf: Yonhap

23 yaşındaki Yung Yoo Jung, cinayet temalı kitapları ve dizileri bir saplantı haline getirmişti. Birini öldürmenin nasıl bir şey olduğunu anlamak isteyen Yoo Jung, aylarca kütüphanede suç kitapları okuyarak gerçek suç belgesellerini izledi. Ayrıca internetten de bir cesedin nasıl saklanacağını araştırdığı iddia ediliyor.

Bir sonraki aşamada ise kurbanını internetten arayıp buldu. Ebeveynleri öğretmenlerle buluşturmak amacıyla tasarlanmış bir uygulamaya kaydolan Yoo Jung, İngilizce konusunda yardıma ihtiyacı olan bir dokuzuncu sınıf öğrencisinin annesi gibi davrandı. Yoo Jung, daha sonra yarı zamanlı öğretmenlik yapan 20’li yaşlardaki bir kadın üniversite öğrencisini kurban seçerek sözde kızını, genç kadının evine danışma amaçlı göndermek için sözleşti.

Bir okul üniforması satın alarak dokuzuncu sınıf öğrencisi gibi davranan Jung, öğretmenin Busan’daki evine 26 Mayıs’ta gitti ve kadını bıçaklayarak öldürdü. Yetkililer, “Jung kısa boyluydu. Dolayısıyla kurban, Jung’u üniformayla görünce ortaokul öğrencisi sanmış” dedi.

Yoo Jung’un öğretmeni öldürdükten sonra bir dükkana gidip çamaşır suyu ile çöp torbası aldığı ve cesedi parçalamak için geri döndüğü iddia ediliyor. Yetkililer Yoo Jung’un daha sonra bir taksi çağırdığını ve kurbanının vücut parçalarını tıkıştırdığı bavulu Nakdong Nehri kıyısındaki ormanlık alana götürdüğünü söylüyor. Taksi şoförü, Yoo Jung’un gecenin bir vakti elinde bavulla ormana girmesini şüpheli bularak polisle temasa geçmiş.

The Chosun Ilbo’nun haberine göre, Yoo Jung geçen çarşamba tutuklandı. Polis, “Jung, mağdurun kaybolduğu izlenimini vermek için cep telefonunu, kimlik kartını ve cüzdanını saklayarak kusursuz bir suç işlemeye çalıştı” dedi. Yoo Jung, ilk ifadesinde tartıştıkları sırada yanlışlıkla kurbanı öldürdüğünü söyledi. Ancak hikayesinde tutarsızlıklar bulunması ve ailesinin de her şeyi itiraf etmesi için onu teşvik etmesi üzerine her şeyi itiraf etti.

Hamile kadını 97 yerinden bıçaklayarak öldürdü, 'pişmanım' savunması yaptıHamile kadını 97 yerinden bıçaklayarak öldürdü, ‘pişmanım’ savunması yaptı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.