Konferans’a son bağlanan West Ham United oldu: Şampiyon…

Konferans Ligi final maçında West Ham United ve Fiorentina Prag'da kozlarını paylaştı. West Ham, Jarrod Bowen'ın 90. dakikadaki golüyle sahadan 2-1 galip ayrıldı ve kupaya uzandı.

Spor 8 Haziran 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Konferans Ligi'nde şampiyon West Ham United.

Sezonun ikinci Avrupa kupası sahibini Prag’da buldu. Geçtiğimiz hafta Sevilla, İtalyan Roma’yı Budapeşte’de penaltılar sonucunda mağlup etmiş ve mutlu sona uzanmıştı. Bu kez bir başka İtalyan ekibi Fiorentina, aynı kaderi yaşamamak ve müzesine bir Avrupa kupası götürmek için West Ham karşısına çıktı.

Dursun Özbek açıkladı: Icardi işini sponsor çözecekDursun Özbek açıkladı: Icardi işini sponsor çözecek

Maçın başında daha fazla topla oynayan ve atak yapan taraf Fiorentina’ydı. Devre boyunca skor üretemeyen İtalyan ekibi 45+5’te Kouame’nin kafa vuruşunun direkten dönmesiyle gole fazlasıyla yaklaştı. Jovic topu tamamladı ancak gol ofsayt gerekçesiyle sayılmadı.

İkinci yarı daha dengeli başladı. West Ham, VAR incelemesi sonucu 62. dakikada penaltı kazandı. Benrahma vuruşu gole çevirdi ve İngilizler 1-0 öne geçti. Fiorentina’nın cevabı gecikmedi. Bonaventura 67’de skoru eşitledi.

Maçta uzatma dakikalarına doğru gidilirken Jarrod Bowen sahneye çıktı. Lucas Paqueta’nın ara pası sonucu kaleciyle karşı karşıya kalan Bowen topu ağlara gönderdi ve takımını tekrar öne geçirdi. Golün ardından 60 yaşındaki çalıştırıcı David Moyes Jose Mourinho vari bir sevinçle neredeyse tüm sahayı koştu.

Duraklama dakikalarında beraberlik golü gelmedi. West Ham sahadan 2-1 galip ayrıldı ve 43 sene sonra ilk kupa zaferini Avrupa’da yaşadı. David Moyes, 2008 yılından sonra Avrupa kupası kazanan ilk Britanyalı menajer oldu. West Ham forması giyen Emerson Palmieri, Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi, UEFA Süper Kupası’ndan sonra bir de Konferans Ligi kazandı ve bunu başaran ilk futbolcu oldu. İtalyan asıllı oyuncu İtalya Milli Takımı’yla beraber Euro 2020’yi de kazanmıştı. Öte yandan West Ham, Konferans Ligi’nde bu sezon 12. kez kazandı. Takımın Premier Lig’de 11 galibiyeti vardı. West Ham, bir sezonda lig maçından çok Avrupa kupası maçı kazanan ilk İngiliz ekibi oldu.

Messi 1 milyar Euro’yu geri çevirdi, Miami'ye gittiMessi 1 milyar Euro’yu geri çevirdi, Miami’ye gitti

Böylelikle Roma’nın ardından Fiorentina da Avrupa kupası finalinde kaybetti. İtalya’nın tek zafer şansı olarak Inter’in Şampiyonlar Ligi finali kaldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.