Orkun Kökçü’nün yeni adresi Portekiz

Feyenoord ile şampiyonluk kazanan milli futbolcu Orkun Kökçü, Benfica'ya 30 milyon euro'ya transfer oldu. Bu, Portekiz devinin bir futbolcuya verdiği en yüksek 3. bonservis.

Spor 11 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Orkun Kökçü'nün serbest kalma bedelini 120 milyon euro olarak belirlendi.

Feyenoord ile Hollanda Eredivisie’de şampiyonluk yaşayan milli futbolcu Orkun Kökçü, Benfica’ya transfer oldu. Gece saatlerinde Lizbon’a giden Orkun Kökçü, sağlık kontrollerinin ardından 5 yıllık imzayı attı. Portekiz devi, 30 milyon euro ile 22 yaşındaki Orkun, kulüp tarihinin en yüksek 3. bonservis bedelini ödedi.

Valencia bonservisi aldı, Cenk İspanya’da kalıcı olduValencia bonservisi aldı, Cenk İspanya’da kalıcı oldu

Portekiz devi daha önce Enzo Fernandez için River Plate’e 45 milyon euro, Darwin Nunez için de Almeira’ya 34 milyon euro ödemişti. Feyenoord ile Benfica arasında 10 milyon euroyu aşmayacak şekilde bonus anlaşması da bulunuyor. Benfica, Enzo Fernandez ve Darwin Nunez transferlerinde peşin bonservis olarak sırasıyla 8.5 milyon euro ve 25 milyon euro net bonservis ödemesi yapmıştı.

İki futbolcunun performans ve sonraki transferlerinden elde edilen gelirlerin yansımasıyla önceki kulüplerine toplam ödenen miktar 45 milyon euro (Enzo Fernandez) ve 34 milyon euro (Darwin Nunez) olarak ortaya çıkmıştı. Orkun Kökçü, Benfica’nın tek seferde en yüksek bonservis ödediği futbolcu olacak.

Naby Keita'nın yeni takımı belli olduNaby Keita’nın yeni takımı belli oldu

Benfica, Orkun Kökçü’nün serbest kalma bedelini 120 milyon euro olarak belirledi. Gelecekteki satıştan elde edilecek gelirin yüzde 20’si Feyenoord’a ödenecek. Feyenoord ile şampiyonluk yaşayan Orkun Kökçü, takım kaptanı olarak bu sezon toplam 46 maça çıktı. 12 gol atan milli futbolcu, 5 de asist yaptı.

Avrupa futboluna kazandırdığı yıldızlarla bilinen Benfica, geçmişte yüksek bonservisli satışlar yaparak adından söz ettirmişti.

Benfica’nın satış rekorları şu şekilde:

Joao Felix: 128 milyon euro – Atletico Madrid (2019/20)

Enzo Fernandez: 121 milyon euro – Chelsea (2022/23)

Darwin Nunez: 80 milyon euro – Liverpool (2022/23)

Ruben Dias: 72 milyon euro – Manchester City (2020/21)

Ederson: 40 milyon euro – Manchester City (2017/18)

Suudi prens futbola el koydu... Petro-dolarlar yıldızlara akıyor!Suudi prens futbola el koydu… Petro-dolarlar yıldızlara akıyor!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.