Fransa’nın ve kortların tek efendisi: Novak Djokovic

36 yaşındaki Novak Djokovic, Roland Garros'un finalinde Casper Ruud'u 3-0 yenerek kariyerinin 23. grand slam şampiyonluğunu kazandı. Sırp raket, böylece Nadal'ı geride bırakarak zirvede tek başına kaldı.

Spor 12 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Djokovic, finali kazandıktan sonra kupasını özel olarak hazırlanmış üzerinde 23 yazan tişörtle aldı.

Toprak kortların efendisi Rafael Nadal, sakatlığı nedeniyle sezonun ikinci grand slam turnuvası Fransa Açık’ta (Roland Garros) yoktu. Bu onunla birlikte 22 grand slam şampiyonluğu bulunan Sırp raket Novak Djokovic için kupayı kazanıp zirvede tek başına kalmak için büyük fırsat veriyordu. Djokovic, turları birer birer geçti. Yarı finalde dünya 1 numarası Carlos Alcaraz’ı geçtikten sonra önünde geçmesi gereken bir sporcu kalmıştı: Norveçli Casper Ruud.

3 numaralı seribaşı Djokovic ile geçen yılın finalisti de olan 4 numaralı seribaşı Casper Ruud maçına iyi başlayan Norveçli sporcu oldu. Ruud ilk sette oyunlarda 3-0 öne geçmeyi başardı. Ama Djokovic, oyuna yavaş yavaş ısındı. Önce rakibinin servisini kırarak kaybettiği avantajı aldı. Seti tie-break’te 7-6 kazandı.

İkinci sette Novak Djokovic fırtınası vardı. Servisleri çok iyi kullanan Sırp raket setten 6-3 galip ayrıldı. Son sette 5-5’e kadar iki tenisçi de servislerini kırdırmadı. Bu dakikadan sonra Djokovic, başka bir boyuta geçti. İnanılmaz vuruşlarla önce Haas’ın setini kırdı sonra müthiş servis atarak seti 7-5 maçı 3-0 kazandı. 3 saat 13 dakika süren finalden sonra Sırp raket 3. kez Fransa’da mutlu sona ulaştı.

Toprak ağası Nadal, Fransa Açık’ta yok! Veda sinyaliToprak ağası Nadal, Fransa Açık’ta yok! Veda sinyali

Karşılaşma bitiminde Djokovic büyük bir sevinç yaşadı. Nasıl yaşamasın ki! 36 yaşındaki tenisçi, erkeklerde 23 grand slam turnuvası kazanan ilk sporcu oldu. Ayrıca 4 büyük grand slam Avustralya Açık, Fransa Açık, Wimbledon ve ABD Açık’ı en az üç kazanan tek tenişçi unvanını kazandı. Djokovic bir grand slam turnuvası kazandığı takdirde Serena Williams’ın 23’lük rekorunu da kıracak.

Sırp raket Nadal’ın sakatlığında Roland Garros’u kazandı ve 1 numaraya çıktı.

Djokovic’in kazandığı grand slamler şöyle…
3 Fransa Açık
3 ABD Açık
10 Avustralya Açık
7 Wimbledon

Simona Halep yanabilir! Doping iddiasıSimona Halep yanabilir! Doping iddiası

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.