Mora’da insanlık faciası: Yunanistan Europol’den yardım istedi

Yunanistan, Mora yarımadası açıklarında yaşanan faciada sayısı 500 olarak tahmin edilen kayıplar için ümitler tükeniyor. Yunan makamlar, soruşturmada sonuç alabilmek için Avrupa Polis Teşkilatı Europol'den destek istedi. Böylelikle operasyonun arkasındaki isimleri bulmayı hedefliyorlar.

Dünya 18 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Yunanistan, felaketin boyutunun hâlâ resmi olarak belirlenemediği, 700 civarında düzensiz göçmeni taşıyan balıkçı teknesinin alabora olup, yüzlerce kişinin kayıp olduğu faciayla ilgili soruşturmada Europol’den destek istedi.

78 cansız bedene ulaşılan, kayıp olduğu düşünülen yaklaşık 500 kişi için ümitlerin tükendiği kazayla ilgili Avrupa Polis Teşkilatı’nın devreye girmesini isteyen Yunanistan, halihazırda soruşturmada kazadan kurtulan ancak insan kaçakçılığından tutuklanan dokuz şüphelinin üzerine odaklanmış durumda. Mısırlı olduğu açıklanan ve yaşları 20 ile 40 arasında değişen bu kişilerden biri hâlâ hastanede. Kazadan kurtulan diğer kişilerin ifadeleri sonucunda belirlenen şüpheliler, insan kaçakçılığının yanı sıra taksirle ölüme sebebiyet verme ve suç örgütü kurmakla da suçlanıyor.

Yunan kamu yayın organı ERT, hafta başında mahkemeye çıkarılacak olan bu şüphelilerin, son aylarda Libya’dan İtalya’ya yönelik 18 ayrı tekne kaçakçılığı gerçekleştiren bir çetenin üyesi olduğunu iddia etti. Yunan makamları, Europol’ün yardımıyla kaçakçılık operasyonlarının arkasındaki isimleri tespit etmeyi umuyor.

Yunanistan faciasında kritik iddia: 'Yunan Sahil Güvenliği botu çekerken batırdı'Yunanistan faciasında kritik iddia: ‘Yunan Sahil Güvenliği botu çekerken batırdı’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.