CHP’deki değişim tartışmasına İlgezdi de girdi: Sahaya çıkan arkadaşlar kendisine baksın

CHP’deki ‘değişim’ tartışmasına Kılıçdaroğlu’na yakınlığıyla bilinen Battal İlgezdi de katıldı. İlgezdi, isim vermeden İmamoğlu’nu hedef aldı, “Yenilgiye bedel aranıyorsa sahaya çıkanlar kendisine baksın. İstanbul'a, Ankara'ya, İzmir'e bakmalıyız” dedi.

Siyaset 21 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Cumhuriyet Halk Partisi’nde seçimlerden sonra başlayan değişim tartışması devam ediyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu geçen hafta Ankara’da iki önemli görüşme yaptı. CHP liderinin İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’yla yaptığı görüşmeler kamuoyuna yansıdı.

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, dünkü köşe yazısında Kılıçdaroğlu’nun kamuoyuna yansımayan iki görüşme daha yaptığını yazdı. Bunlardan biri bir önceki MYK’da Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak çalışan Oğuz Kaan Salıcı diğeri ise Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi.

CHP Sözcüsü'nden İmamoğlu ve Özel çıkışı: Herkes işine bakacakCHP Sözcüsü’nden İmamoğlu ve Özel çıkışı: Herkes işine bakacak

Erkin, ‘CHP liderine en yakın isimlerden’ diye tanımladığı Battal İlgezdi’nin İmamoğlu ve Özgür Özel’in ‘değişim’ çağrısıyla ilgili “Ben belediye başkanı olarak bu işi doğru bulmuyorum. SODEP’in kurucusu olarak doğru bulmuyorum. Partinin tabanından geliyorum. Şahıslara endeksli bir parti olmadığının altını çizmek istiyorum” dediğini aktardı.

İlgezdi devamında, “Yenilgiye bir bedel aranıyorsa sahaya çıkan arkadaşlarımız da kendisine baksın. İstanbul’a, Ankara’ya, İzmir’e bakmalıyız. Buralarda CHP ne kadar oy almış, kim, nereye oy vermiş. Daha önce CHP ne kadar oy almış bu seçimde ne kadar! Bunların hepsini incelemek gerekiyor. ‘Kemal Bey gitsin ben geleyim’le bir şey değişmez. Şunu da söyleyeyim: Kemal Bey giderse parti yarı yarıya gider! Bu şekilde Kemal Bey’i gönderemezsiniz” dedi.

Altılı Masa’nın ortaklarıyla kurulan ilişkiyi eleştiren İlgezdi, “Mitingler yapıldı ve en son genel başkan konuştu. Bu insanları neden çağırıyorsunuz mitinge? En son Kemal Bey çıkıyor. Bu doğru değildi. İttifak partilerinin oyları ne kadar CHP’ye yansıdı? Buna bakmak gerekiyor. İYİ Parti’yi de analiz etmemiz lazım. Ben sandıkların başındaydım ve şunu gördüm: İttifaktaki A partisine oy veriyor cumhurbaşkanlığında ise Erdoğan’a oy veriyorlar” diye konuştu.

İmamoğlu, partisinin grup toplantısında CHP’li belediyeleri hedef alan MHP lideri Devlet Bahçeli’ye yanıt verdi: 2019 seçimlerinde İstanbul’u kaybeden, yenilen demokrasi tokadının bunalımı seçimi kaybedenlerde sürüyor.

 

İmamoğlu değişim talebini yineledi

Öte yandan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 14-28 Mayıs yenilgisinin arından başlattığı değişim talebini dün Söğütlüçeşme- Yenidoğan metro hattının tanıtım toplantısında yineleyerek, “Değişim şarttır, değişim iyidir, eksikleri yanlışları tekrarlayarak kazanamayacağımız nettir. Başta benim partim olmak üzere bütün muhalefetin özeleştiri yapması şarttır” dedi.

İmamoğlu, değişime dair yakın bir süreçte açıklama yapabileceğini söyledi, “Partinin kurumsallığına aykırı ve parti hiyerarşi içerisindeki saygıya aykırı asla hareket etmedim, etmem” dedi.

Kılıçdaroğlu’na gazeteci kökenli yeni danışmanKılıçdaroğlu’na gazeteci kökenli yeni danışman

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.