Ahmet Nur Çebi: TFF Başkanı ile huzursuzluk yaşıyoruz

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, gündemle alakalı soruları yanıtladı. Çebi, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’yle yaşadıkları sorunları değerlendirirken Saiss ve Gedson Fernandes’in geleceğiyle alakalı çarpıcı açıklamalar yaptı.

Spor 22 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Ahmet Nur Çebi'den gündeme dair çarpıcı açıklamalar geldi.

Beşiktaş Başkanı açıklamalarına esprili bir biçimde “TFF Kongresi’nde yeni formalarımızı giymeyi düşünüyorum. Herkes görsün Beşiktaş’ı” diyerek başladı. Çebi yeni formalardan kırmızı olanı daha çok beğendiğini de belirtti. Formaların kendileri için özel üretildiğini söyleyen başkan, kırmızı formada Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak yıldız deseni olduğunu ifade etti.

“Beşiktaş Türk futbolunun ağası, paşası, duayeni…”

Çebi, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ‘Beşiktaş’ı umursamıyorum’ sözleri içinse şunları dile getirdi: “TFF Başkanı ile huzursuzluk yaşıyoruz. Saygısızlık yapmadan fikirlerimizi paylaşıyoruz. İlişkilerimiz Ahmet Nur Çebi – Mehmet Büyükekşi ilişkisi değil. Beşiktaş – TFF ilişkisi. Bazen konular şahsileştiriliyor. Bu açıklamayı şahsi ve kızgınlıkla söylenmiş bir cümle olarak ümit ediyorum. Başka türlü olma şansı yok. Neyi umursamıyorsunuz? TFF’nin görevi Türk futboluna hizmet etmek. Siz Türk futbolunun ağası, paşası, duayeni, ağabeyi olan Beşiktaş’ı ‘Umursamıyorum’ diyemezsiniz. Türk futboluna hizmet ederken, Beşiktaş’a da hizmet edeceksiniz. Beşiktaş’ı umursayacağını, görevini yapacağını çok iyi biliyorum. Beşiktaş’ı umursamamak gibi şansı yok. Herkes, Beşiktaş’ı umursamak zorunda.”

Süper Lig kulüplerine 50 milyon TL'lik fatura! Fenerbahçe ceza lideriSüper Lig kulüplerine 50 milyon TL’lik fatura! Fenerbahçe ceza lideri

Çebi: Dursun Özbek ağabeyimdir

Başkan, Dursun Özbek’in son olarak ‘Birbirimizi incitmeyelim’ söylemi için de “İlk bakışta doğru söylemiş. Kulüpler Birliği’nde de söyledi. Bunu tek taraflı isteyemezsiniz. Bu ilişkiler çift taraflı olur. Sen, beni sevmeyeceksin ama ben seni seveceğim! Böyle bir şey yok. Şampiyonluk gecesinde ‘6 puanı verdim ne olacak?’ derseniz, sizi üzecek cümlelerle muhatap olursunuz. Dursun Özbek’in üzülmesine, üzüldüm. Kendisi ağabeyimdir” açıklamasında bulundu.

Fenerbahçe ve Beşiktaş yeni sezon formalarını tanıttıFenerbahçe ve Beşiktaş yeni sezon formalarını tanıttı

TFF’de Beşiktaş camiası içinden bir aday çıkarmayacaklarını, bunu kendilerinin bulması gerektiğini söyleyen Çebi, federasyonu ibra edip etmeyecekleriyle ilgili olarak “TFF’nin yaptıklarının ibra edilmesini doğru bulmuyorum. Yapacaklarını olumlu bulursak, saygı ve sevgi çerçevesi içerinde devam ederiz. Ne görürsek, o şekilde cevabını veririz. Türk futbolu için ellerinden geleni yapacaklarını umut ediyorum” sözlerini söyledi.

Talep var ama görüşme yok!

Başkan Ahmet Nur Çebi, transferde isimleri geçen Roman Saiss ve Gedson Fernandes isimleriyle alakalı “Romain Saiss ve Gedson Fernandes önemli oyuncular. Premier Lig ve dünyanın gözü Gedson’un üzerinden. Teklifler geliyor ama gönlüm el vermiyor. Alacağımız parayla ekonomik sıkıntıları bitirebiliriz. Talepler var ama görüşmeler yok! Taleplere soğuk bakıyoruz. Zaman ne gösterir bilemiyoruz. Kendisi de çok gitmek taraftarı değil. Saiss geçen sene Dünya Kupası’nda çok başarılı sezon geçirdi. Gelen talepler var. ‘Yolumu açar mısınız?’ dedi ama olmazsa, ‘Beşiktaş’a zarar vermem’ diyen bir oyuncu. Kamuoyu gelecekleri beklemek” dedi.

Ali Koç'un tarifleri! Fenerbahçe kaos kulübüAli Koç’un tarifleri! Fenerbahçe kaos kulübü

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.