İslam işbirliği teşkilatı toplanıyor: Olağanüstü toplantı gündemi Kur’an yakılmasına ortak tepki

İslam İşbirliği Teşkilatı, Stockholm'de Kur'an-ı Kerim yakılması üzerine yarın Suudi Arabistan'da olağanüstü bir toplantı gerçekleştirecek. Görüşmelerin amacı, Kur'an yakılmasına karşı ortak tepki geliştirmek. Eylemi gerçekleştiren Iraklı Salvan Momika 10 gün içinde tekrar Kur'an yakacağını söyledi.

Dünya 1 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
İsveç'te Yüksek Mahkeme, Kur'an-ı Kerim yakma yasağını 12 Haziran'da aldığı kararla kaldırmıştı.

İslam İşbirliği Teşkilatı, İsveç’te polis koruması altında Kur’an-ı Kerim yakılması olayını ele almak üzere yarın Suudi Arabistan’da olağanüstü bir toplantı gerçekleştirecek.

Diplomatik kaynakların verdiği bilgiye göre, 28 Haziran’da Stockholm’de gerçekleşen olayın ele alınacağı toplantıya Suudi Arabistan, Gambiya, Pakistan, Moritanya ve Kamerun’un yer aldığı İslam İşbirliği Teşkilatı İcra Komitesi üyesi ülkelerin yanı sıra tüm İİT ülkelerinin Daimi Temsilcilerinin katılabileceği, Olağanüstü Açık Katılımlı İcra Komitesi toplantısı, İİT Zirve Dönem Başkanı Suudi Arabistan’ın talebi üzerine gerçekleştirilecek.

Cidde’deki toplantıda eylemlere karşı alınacak tedbirlerin görüşülmesi ve Kur’an-ı Kerim’e yönelik saygısızlığa karşı ortak tavrın ortaya konması amaçlanıyor.

10 gün içinde tekrar Kur’an-ı Kerim yakacak

İsveç’teki eylemi gerçekleştiren Iraklı sığınmacı Salvan Momika, geri adım atmıyor ve eylemini tekrarlayacağını söylüyor. Expressen gazetesinin haberine göre Momika, yaptığının tepkilere yol açacağını bildiğini, buna rağmen gelecek on gün zarfında yeniden Kur’an-ı Kerim yakacağını bu kez bir de Irak bayrağı yakmayı planladığını söyledi. Momika, bu eylemini de Stockholm’deki Irak Büyükelçiliği binası önünde yapacağını belirtti.

Kritik NATO zirvesi öncesi İsveç'te yine Kur'an-ı Kerim yakıldı: Putin de tepki gösterdiKritik NATO zirvesi öncesi İsveç’te yine Kur’an-ı Kerim yakıldı: Putin de tepki gösterdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.