NBA Yaz Ligi’nde heyecan başladı, Tarık ve Sadık Emir sahne aldı

NBA’de Yaz Ligi heyecanı Sacramento ve Utah’ta oynanan maçlarla başladı. Geçtiğimiz haftalardaki draftta Memphis Grizzlies tarafından 56. sırada seçilen Tarık Biberovic ilk maçına çıkarken, San Antonio Spurs kadrosuna davet edilen Sadık Emir Kabaca da ilk kez boy gösterdi.

Spor 5 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Yaz Ligi'ndeki temsilcilerimiz sahne aldı.

NBA’de sezon arası dönem heyecanı sürüyor. Draftlar ve serbest oyuncu döneminin devam etmesi derken şimdi de genç oyuncuların kendini gösterme fırsatı bulduğu Yaz Ligi başladı. Yurtdışında oynayan genç oyuncuların, drafttan seçilen isimlerin ve Gelişim Ligi’nden NBA’e yükselmeye çalışan basketbolcuların yeteneklerini sergilediği Yaz Ligi turnuvasında ilk kısım Sacramento ve Utah şehirlerinde oynanan maçlarla başladı.

Tarık Biberovic’i 2023 draftı 56. sırasından seçen Memphis Grizzlies, Philadelphia 76ers ile karşılaştı. Memphis maçı 94-92 kazanırken Tarık, 9 dakika 41 saniye süre aldı, 1 ribaunt ve 1 asist ile oynadı. Philadelphia’da forma giyen eski Anadolu Efes’li Filip Petrusev 21 dakika 31 saniye sahada kalıp 9 sayı, 6 ribaunt ve 2 asistle oynadı.

Fenerbahçe için Sertaç Şanlı söylentisi!Fenerbahçe için Sertaç Şanlı söylentisi!

Sadık Emir Kabaca’nın aldığı davet sonrası formasını giydiği San Antonio Spurs ise ilk maçında Charlotte Hornets’le karşılaştı. Sacramento’da oynanan maç 98-77 San Antonio üstünlüğüyle bitti. Spurs’te 4 dakika 17 saniye süre alan Sadık Emir 4’te 1 saha içi isabetiyle 3 sayı ve 1 ribaunt üretti. Charlotte cephesinde draftta 2. sıradan seçilen Brandon Miller karşılaşmayı 18 sayı, 5 ribaunt ve 3 asistle bitirdi. 10 faul yapan oyuncunun oyun dışı kaldığı Yaz Ligi’nde Miller, ilk maçında sahadan 7 faul yaparak ayrıldı. NBA’de oyuncular bir maçta en fazla 6 faul yapabiliyor. San Antonio’da draftın 1 numarası Victor Wembanyama oynamadı.

Periler Macaristan’a boyun eğdi, grupta 3. olduPeriler Macaristan’a boyun eğdi, grupta 3. oldu

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.